Bugün çekilen kurada Medipol Başakşehir’in rakibi UEFA Avrupa Liginde D grubunda mücadele eden ve oynadığı 6 maçta 12 puan toplayarak grubunu 2. sırada tamamlayan Sporting Lizbon oldu.

Oldukça güçlü bir kadroya sahip olan ve 120 yıllık geçmişe sahip olan Sporting Lizbon takımı, seri başı olmayan takımların en güçlülerinden biri olarak görülüyordu. Kurayı yorumlayan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ kendilerinin zoru sevdiğini ve Sporting Lizbon’u geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Göksel Gümüşdağ Arda Turan’a kulübe ilk geldiğinde Galatasaray’a gitmeyle ilgili bir düşüncesi olduğunda bu konuda yardımcı olmaya söz verdiğini ve sözünün hala arkasında olduğunu da söyledi. Galatasaray ya da Arda Turan ile bu konuda henüz bir görüşme yapmadığını da ifade etti.

UEFA Avrupa Liginde son 32 maçlarının ilk turu 20 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. Rövanş karşılaşmaları ise 27 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. İlk maçı deplasmanda oynayacak olan Medipol Başakşehir avantajlı bir skor alarak iç sahada işini kolaylaştırmaya çalışacak.