Ülkemizde yerli futbolcuların çok az yetiştiği bu dönemde; Sivas’ın yıldızı Mert Hakan için büyük savaş olacak. Ülkemizin 4 büyüklerinden Galatasaray ve Fenerbahçe her sene mutlaka bir futbolcu için karşıya gelirler; bu yıl ki oyuncu ise Sivaslı yiğido Mert Hakan. Son dönem de ülkemizde yerli klasmanında çok oyuncu yetişmesine rağmen Mert Hakan klasında bir oyuncu en son Selçuk İnan’la çıkmıştı. Trabzonspor’da parlayan ve Galatasaray’da zirveye çıkan Selçuk’tan sonra Mert Hakan Türk futboluna çok iyi geldi. Peki, yıldız futbolcu hangi büyük takımı seçecek; tuttuğu takım olan aslan mı? Daha çok para veren sarı kanarya mı? İşte detaylar

Galatasaray’ın Mert Hakan’a ihtiyacı var

İki takım içinde futbolcuyu ele alırsak aslanın bu futbolcuya ihtiyacı var; özellikle bu bölgede Selçuk yaşlandıktan sonra verim almak da zorlanan sarı kırmızılı takım, Mert ve Lemina ikilisi ile eski günlere dönmek ve yeniden şampiyonlar Ligi’nde esmek istiyor. Yerli statüsünde oyuncu az olan sarı kırmızılı takım ileriki seneler de gelecek yabancı sınırlamasına da önlem almak istiyor. Oyuncunun aslana olan ilgisi büyük ama Fenerbahçe ezeli rekabette rakip takımı tutan oyuncu almasını sever. Daha önce Beşiktaş forması giyen Mehmet Topuz bunun en büyük örneği olmuştu.

Fenerbahçe’de oyuncu çok katkı yok

Fenerbahçe kendine yerli maestro arıyor; hala 40 yaşında olan Emre Belözoğlu'ndan medet uman Fenerbahçe takımı emanet edecek genç bir orta saha arıyor ve bu isim Mert Hakan olacak gibi gözüküyor; tabi ki aslan müsaade ederse. Sarı kanarya ülkemiz orta saha rotasyonu en geniş olan takım olsa da aldığı verime bakarsak çok düşük verim alan bir takımdan bahsediyoruz. Fenerbahçe Mert Hakan ile birlikte orta saha oyuncularının hepsinin performansının uçacağına inanıyor; ezeli rekabette yeni bir döneme giriyoruz. Galatasaray farkı açmaya ve ezeli rekabeti yok etmeye başladı; Fenerbahçe bu farkı kapatmazsa yakında Galatasaray bu rekabette tek galip olacak. Fenerbahçe hem teknik direktör olarak hem de Mert Hakan konusunda elini çabuk tutmalı.

Editör: TE Bilişim