SAMSUN (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 28. haftasında konuk ettiği NasaDoge Menemenspor'a 4-2 mağlup olan Yılport Samsunspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, "Geçen haftaki mağlubiyet için hafifletici nedenler vardı ama bugünkü mağlubiyete hafifletici nedeni bulamayız." dedi.

Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, üzücü bir mağlubiyet yaşadıklarını aktardı.

Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle maça zorunlu rotasyon yaparak başladıklarını anlatan Çapa, "İlk yarıya güzel başladık ve ilk golü biz attık ama beraberlik golünü yedik. Bireysel hatayla duran toptan gol yedik. 1-1'den sonra da iyi reaksiyon verdik ve 2-1'i yakaladık. Sonra yediğimiz golle devreye 2-2 girdik. Rakibin penaltısından önce bize göre faul çalınması gereken pozisyonlar vardı. Bu ligi bilen oyuncu sayısının az olması bizim için sıkıntı. Bu ligde sadece topla değil sahada hakemle de oynamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Alınan skorla ilgili söylenecek söz olmadığını dile getiren Çapa, "Oyuncularımızın bu ligi bilmemesi bizlere zaman zaman pahalıya mal oluyor. Söyleyecek çok bir şey yok. Oynanan oyun ve pozisyonlar beni mutlu ediyor ama kaçırdığımız pozisyonlar da beni üzüyor. Rakip oyuncuların bizim oyuncuları gezerek geçmesi hoş değil. Geriye düşünce arkada açıklar verdik ve maç 4-2 oldu. Toparlanmaya çalışacağız. Savunmamızın kötü görünmesi sadece defans oyuncularından değil, takımın genel dizilişiyle alakalı bir durum. Tekrardan takım ruhunu oluşturmamız gerekiyor. Sonuç olarak kötü bir maç oldu." şeklinde konuştu.

Peş peşe yaşanan 2 mağlubiyetten sonra panik yapılmaması gerektiğine işaret eden Çapa, şunları kaydetti:

"Yanlış giden bir şey yok. Sezon içinde buna benzer süreçler yaşanıyor. Bu kötü gidişin nedenini bulmak lazım. O nedeni ben biliyorum. O sorunu da ben çözeceğim. Geçen haftaki mağlubiyet için hafifletici nedenler vardı ama bugünkü mağlubiyete hafifletici nedeni bulamayız. Galip gelsek ilk 6 içerisinde yer alabilirdik. Şu anda panik yapmanın anlamı yok. Büyük camialar böyle zamanlarda belli olur. Hedefimize ulaşmak için birbirimize sarılmamız ve destek olmamız lazım. Bugüne kadar 2 hafta üst üste hiç mağlup olmadık. Bu da bizi üzdü."


- Mutlu: "İyi mücadele ettik"


NasaDoge Menemenspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, zor bir maç oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün son derece önemli bir müsabaka oynadık. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Samsunspor'un hedefi var ve iyi oyunculara sahipler. Altınordu maçındaki kötü sonucun ardından buradan puan almak istedik. Bizim için takım farkı olmuyor. Bugün de iyi mücadele ettik. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bu maçla iş bitmiyor. Artık küme düşme barajı çok yükseldi. Önümüzdeki maçları da kazanmak için mücadele edeceğiz."

Kaynak: aa