Erkekler dünya sıralamasının en iyi ismi Sırp tenisçi Novak Djokovic'in, aşı olmadığı gerekçesiyle Avustralya'ya giriş vizesinin iptal edildiği açıklandı.
Djokovic'in, bu sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melbourne Havaalanı'nda ülkeye giriş koşullarını yerine getiremediği için vizesinin iptal edildiği açıklandı.
"GİRİŞ ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEDİ"
Avustralya Sınır Güvenliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Djokovic'in "Avustralya'ya giriş koşullarını yerine getirmek için uygun kanıt sağlamadığı" ve bu sebeple vizesinin iptal edildiği duyuruldu.
"AVUSTRALYA'DAN ÇIKARILACAK"
ABF'nin açıklamasında, "Girişte geçerli bir vizeye sahip olmayan ya da vizeleri iptal edilen vatandaş olmayanlar gözaltına alınacak ve Avustralya'dan çıkarılacak." söylendi.
BAŞBAKAN MORRİSON: KİMSE KURALLARIN ÖTESİNDE DEĞİL
Djokovic'in durumuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, “Hiç kimse kuralların üstünde değildir. Güçlü sınır politikalarımız, Kovid-19'dan dünyadaki en düşük ölüm oranlarından birine sahip olan Avustralya için kritik öneme sahip, teyakkuzda olmaya devam etmekteyiz.” diye konuştu.
"DJOKOVİC'İ EVİNE GÖNDERECEĞİZ" 
Başbakan, dün yapmış olduğu açıklamada, tıbbı muafiyet sebebini belgeleyemediği takdirde Djokovic'e farklı muamele yapılmayacağını ve ilk uçakla evine gönderileceğini söylemişti.
Melbourne Havalimanı’nda bekletilen ve Avustralya’dan gönderilme ihtimali bulunan Djokovic'in, sınır dışı prosedürünü durdurmak için ihtiyati tedbir davası açacağı bildirildi.
AŞI OLUP OLMADIĞINI AÇIKLAMADI
Covid-19 aşısı olup olmadığını açıklamadığından, totalde 9 şampiyonluk kazandığı Avustralya Açık'a katılamama durumu ile karşı karşıya kalan Novak Djokovic'in, turnuva organizatörlerinden özel izin alması Avustralya’da yoğun tepkilere sebep olmuştu.
Avustralya Açık Turnuvası, 17-30 Ocak'ta Melbourne kentinde düzenlenecek.