TRABZON (AA) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç ile beraberindeki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Tahir Orhan, Gökmen Şahin ve Fatih Turan ile TSYD Trabzon Şubesince hazırlanan "Uzak Köylerdeki Çocuklar, Spor Tesisleriyle Buluşuyor Projesi"nin sorumlusu İpek Cansel Şahin'i makamında kabul etti.

Kılıç, Vali Ustaoğlu'na, İçişleri Bakanlığının himayesinde, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğünün de desteği ile hazırladıkları, Uzak Köylerdeki Çocuklar, Spor Tesisleriyle Buluşuyor Projesi'ne ilişkin bilgi sundu.

Proje ile kırsal kesimde yaşayan çocukların şehir merkezindeki spor tesislerini ve buralarda yapılan faaliyetleri görmelerini amaçladıklarını belirten Kılıç, "Öncelikli hedef grubumuz okulda başarılı, yetim, öksüz ya da ailelerinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler. Bu öğrencilerimizle spor tesislerini gezeceğiz, çeşitli branşlardaki antrenmanları izleme imkanı da bulacaklar. Büyük önem verdiğimiz ve beş ayda tamamlamayı planladığımız proje 31 Ekim Perşembe günü başlayacak. Proje çocuklar kadar bizi de heyecanlandırıyor." dedi.

Kılıç, projeye destekleri dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür etti.

Vali İsmail Ustaoğlu ise projenin çok faydalı olacağına inandığını dile getirerek, TSYD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine çalışmalarında başarı diledi.

Ustaoğlu, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülebilir olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Proje kapsamında ilk etapta 25 öğrenciye şehir merkezindeki çeşitli spor tesisleri gezdirilecek. Gün boyu eğlenecekleri aktivitelere de katılacak çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacak. Öğrenciler, Trabzonsporlu futbolcuların antrenmanını da izleyecek.

Kaynak: aa