A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Karadağ’ı 10 sayı farkla geçtiği maçın ardından konuşan Başantrenör Ufuk Sarıca, “Dışarıdan çok isabet bulamadığımız bir günde boyalı alandan bulduğumuz 42 sayı bizi rahatlattı” dedi.

A Milli Basketbol Takımı’nın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu’ndaki ilk maçında Karadağ’ı 79-69’luk skorla geçtiği maçın ardından Başantrenör Ufuk Sarıca basın toplantısında konuştu. Sarıca, maçın kendileri açısından zorlu bir başlangıç olduğunu belirterek, "Belki oluşturduğumuz kadro nedeniyle hissetmemiş olabilirsiniz ama Karadağ, çok sert ve fizik gücüyle oynayan bir takım. Tahmin ettiğimiz gibi de sert bir maç oldu. Ölü sezondan gelip, tüm hazırlık maçlarına rağmen bu maçı istediğimiz bir skor farkıyla kazanmak beni mutlu etti” diye konuştu.

Maçı önde götürmenin kolay olmadığını belirten Sarıca, "Özellikle erken faul sorunu yaşayan oyuncularımız, ritmin de bozulmasına neden oldu. İyi günümüzde değildik. Dışarıdan çok isabet bulamadığımız bir günde boyalı alandan bulduğumuz 42 sayı bizi rahatlattı. Biz, dışarıdan o atışları sokabilecek bir takımız. Artık tek amacımız pazartesi Slovenya’da kazanıp yolumuza devam etmek” ifadesini kullandı. Sarıca, Ankara seyircisine de teşekkür etti.

Furkan Korkmaz: "Kazandığımız için mutluyuz"

A Milli Takım oyuncularından Furkan Korkmaz ise şunları kaydetti:

"Bu maçı kaybetseydik, Slovenya maçını kazanmamıza rağmen hedefimize ulaşamayacaktık. Buraya gelen seyircilerin maçtan keyif aldığını düşünüyorum. Kazandığımız için mutluyuz. Slovenya maçından da galibiyetle ayrılacağımızı umuyorum."

Karadağ cephesi

Karadağ A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zvezdan Mitrovic yeni kurulan bir takım olduklarını belirterek, "Aramızda yeni isimler var ve onların performanslarından memnunum, fakat olmadı. 40 dakika boyunca savaşmaya çalıştık, elimizden geldiğince iyi mücadele ettik. Türkiye, haklı bir galibiyet aldı. Bizim de şansımız bitmedi, Dünya Şampiyonası’na gitmek için elimizden geleni yapacağız” sözlerini sarf etti.
Kaynak: iha