Türkiye ve futbol, bu iki kelime birbirinden ayrılmaz bir bütün olmuştur. Güzel ülkemiz de en çok önem verilen spor dalı futbol olurken bu alana yatırılan para ise gerçekten dudak uçuklatan miktarlara ulaşmıştır. Ülkemiz de özellikle 4 futbol kulübü yıllardır ligi domine etmeyi başarmışken son yıllarda yine bu 4 kulüp futbola çok büyük isimler kazandırıp ülkemize yıldız isimleri getirmişlerdir. Son bomba isim ülkemizin büyük kulüplerinden olan Fenerbahçe tarafından açıklanacak gibi duruyor. Bu isim hala son aşamada imzaya kalmamış olsa da büyük ölçüde tamamlanmış gibi gözüküyor. Evet, bu isim son günlerde ülke futbol medyasında yer alan Türk asıllı alman futbolcu Mesut Özil. Mesut ülkemiz takımları tarafından çok büyük maliyetlere yol açacak bir sisim ve adım adım geliyor.

Fenerbahçe ağır taş kucaklıyor

Bu isim ne kadar büyük bir isim, dünyada adını duymayan pek az isim kalmış olacak ki, dünya kupası ve şampiyonlar ligi kupalarına sahip bir isimden bahsediyoruz. Son iki sezonda oynadığı futbola gelince vasat altında oynayıp milyon Euroları cebine koyuyor. Ülkemiz için orta yaşlı denecek bir oyuncu ve bu isim bir dünya starı olsa da çok büyük ekonomik sorunlara yol açacak bir isimden bahsediyoruz.

Son iki yıldır yatıyor

Ülkemiz de Mesut’tan çok daha büyük isimler gelip iş yapmadan gitti, evet mesut her takımın isteyeceği bir isim olarak öne çıksa da iki yıldır vasat altı bir futbol oynuyor. Sadece o kadarla da kalmayıp takım içi dengeleri de bozacak bir isim ama kendi formunu da yakalarsa oynayacağı takımı seviye atlatabilir. İşler bu kadar eski ve artılarla dolu olarak gözüküyor. Her ne olursa olsun ülkemize bir dünya yıldızı geliyor, transferin olma ihtimali yüzde yetmişlik dilimlere gelmiş gibi gözükse de bu tip transferler imzayı atmadan son diyemiyoruz.

Editör: TE Bilişim