Beton silim, beton görünüm alanlarını daha modern ve kullanışlı alanlara dönüştürmek için kullanılan bir makine türüdür. Beton silim makinesi, betonu ekstra ücret ödemeden parlatmanıza yardımcı olur. Parlak beton, granit ve mermer görünümü alır.

Günümüzde parlak zeminler sadece evlerde değil, alışveriş merkezleri, oteller gibi birçok toplu alanda da tercih edilmektedir. Parlak zemin alanları modern görünen ve özel bir ferahlık ile inşa edilmiş alanlar sunar. Beton silim makinesi ile mucizeler yaratarak zeminlerinize farklı ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Beton Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Mevcut beton zeminler, Lavina Beton Parlatıcı ve Superbrasive aşındırıcı elmaslar ile silinir ve daha güçlü bir yüzey elde etmek için mekanik olarak parlatılır.  Lavina Beton Parlatıcı, beton zeminleri istenen parlaklık seviyesinde tutar. Beton parlatma yapılan yüzeye honlama aşamasında lityum silikat uygulanır. Bu kimyasal, Beton içerisinde yer alan kalsiyum hidroksitle reaksiyona girerek onu kalsiyum silikata dönüştürür. Bu sayede parlatılmış beton yüzey daha sıkı ve dayanıklı hale gelir.

Betonun parlatılmasına karar verilen projelerde, dökülecek yeni zemin betonlarının titreştirilmesi ve hava kabarcıklarının giderilmesi kuşgözü adı verilen küçük deliklerin oluşmasını önleyerek, parlatılan betondan daha düzgün bir estetik yüzey elde edilir. Beton, diğer uygulamalardan farklı olarak polisaj işlemi sırasında engel teşkil etmez.

Beton Parlatma İşleminin Avantajları Nelerdir?

·        Eski zeminleri yeniden kırmadan ya da dökmeden kazı honlama veya parlatma işlemleri ile isteğe bağlı olarak yarı parlak ve tam parlak sonuçlar elde edilir.

·        Diğer zemin kaplamalarına göre çok daha dayanıklıdır

·        Yatırım maliyeti, alternatif zemin kaplamalarına göre daha ucuzdur.

·        Dayanıklılık, zeminde kullanılan betonun kalitesi ile orantılıdır. Beton mekanik olarak parlatıldığında diğer kaplamalar gibi çatlama ve pullanma yapmaz.

·        Parlaklığını oldukça uzun bir süre korur. Parlatma işleminden sonra herhangi bir kimyasal madde (parlatıcı vb.) kullanmaya gerek yoktur.

·        Kir parçacıklarını toplayacak gözenekler olmadığı ve yüzeyi cam gibi pürüzsüz olduğu için zeminlerin temizlenmesi çok kolaydır.

·        Kokusuzdur ve VOC içermez.

·        Çevre dostudur.

·        Zemin, yapım aşamasında olduğu gibi kullanılabilir.

Editör: Ersin Tanitim