Trabzonspor maça Yusuf’u sola hapsederek taktik olarak büyük bir hata ile çıktı. Galatasaray ileri dörtlüsüne önlem almak için bir taktiği de yoktu Trabzonspor’un. Futbolda takım oyununun önemi birkez daha kanıtlandı. Savunma konsantrasyonu özellikle deplasmanda bu denli zayıf olursa mağlubiyette kaçınılmaz oluyor. İlk gol basit bir hata ile geldi. Abdülkadir kaptırdı ve bedava bir gol yedi Trabzonspor. Hubocan sarı kart görünce Rıza çalımbay inanılmaz bir taktik hata yaparak Okay’ı stopere çekti.

***

İkinci yarıda Okay’ın basit hatasında amatörce yenilen ikinci gol Galatasaray’ın çok da iyi oynamadığı bir maçta maçı koparmasına neden oldu. N’Doye oyuna girince Trabzonspor az da olsa hareketlenir gibi olsa da onu da sola hapsetmek kanatsız oynayan Trabzonspor’u daha da zayıf yaptı. Sosa’nın çıkması ve Olcay’ın girmesi yine taktik olarak yanlıştı. Yusuf’u sola hapsederek bitiren Çalımbay oyuna yön verebilecek tek oyuncu Sosa’yı da çıkarınca takım hücum varyasyonlarında daha az yaratıcı duruma düştü.

90 dakika boyunca taktik hatalarla dolu ve ruhsuz bir görüntü içerisindeki Trabzon yenilgiyi hak etti. Maçın tek tesellisi Kucka’nın golü oldu...