Son oynanan Göztepe maçı hakkında yorum yapabilmek için en başta o maçı seyretmiş olmak lazım..Ben özel sebeplerim dolayısı ile izlemedim. İyiki de izlememişim.Radyodan dönüşümlü dinlemek zorunda kaldım.Spikerin maçı anlatırken kullandığı yön belirtme cümleleri o eski günlere götürdü beni.Mesela kullanılacak bir frikik için ceza sahasının sol çaprazı,ikili mücadeleyi anlatırken protokol tribünü önündeki taç çizgisi üzerinde topa sahip olma çabaları demesi çok güzeldi.Asıl bu yayınları dinleyebilmek için dekoder kullandırtmak lazım insanlara.Maçta olmadan maçı bu kadar yaşatabilirler.

Maçı Canlı seyredersen tek farkın kimsenin görmediği şeyleri görebilmen olur.Mesela ısınmaya giden yedek futbolcuların ne gibi bir ciddiyet içinde olduklarını da görebilirsin,maç öncesi kaleci antrenörünün çatala taktığı toplarıda..Tüm stad huniler üzerinde zıplayan futbolcuları seyretmek yerine kaleyi şut yağmuruna çevirenleri seyreder.Gol görmek yalandan da olsa güzeldir çünkü.Dünya'nın en iyi topa vuran insanlarıdır kaleci antrenörleri.. Kaleci ısındırırken o kadar çok topa vurup o kadar çok tekrar yaparlar ki en sonunda takımın santraforlarından daha düzgün,daha tehlikeli bir ayağa sahip olurlar..Demek istediğim kendini geliştirebilmek için,herkesten bir adım ileride olabilmek için extra çalışmalar yapman gerekir.Ben bu yazıyı yazabilmek için extra hiç birşey yapmadım mesela.Ali'ye bir mail attım,O da yaz dedi.Trabzonspor ile alakalı fazla mesai ve ya fazla araştırmaya yapmaya gerek yok bu aralar.Gündelik işimiz olmuş Trabzonspor haberleri.Yoldan geçen çocuğa bu maçı sorsan, ilk söyleyecek olduğu ruhsuz bu adamlar amca olur.

Bakınız yayıncı kuruluşun fiyatları almış başını gitmiş,iptal edenler gönül terazisinin karşısına ekonomi terazisini de koymuşlar.İnansalar ve bu takım bu sene ligi sallar deseler terazi merazi dinlemez taraftar.

Takım takım olma yolunda geçtiğimiz senenin gerisinde,

Ersun hocanın kafasında yeller esiyor,

Başkan iki topçu ile geçirdi transfer dönemini.

Ama gelin görün ki herkese İlhan Cavcav sezonuyken bize 50.yılda şampiyonluk sezonu.

Malzemecisi,masörü,kulüp doktoru,takım otobüs şoförü, TS Clup çalışanları, alt yapı antrenörleri, lisanslı tüm futbolcular, yedek yöneticiler aklınıza kim geliyorsa kulüpte ve çevresinde inanmıyor bu sene gelebilecek olan şampiyonluğa.

İnancın olmadığı yerde başarı varsa eğer korkmayın bu sene şampiyon biziz..

Ben ilk iç saha maçında yine en sevdiğim kaleci antrenörü şutlarını seyretmeyi ve kulaklığımı takıp o spikerlerin anlatımları ile maçı takip etmeyi düşünüyorum.En azından anlattıkları her şeyin sahte olmadığına tanıklık etmek istiyorum.