Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyeti ağırladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 9 kişilik bir heyetle Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Belediyede taşeron işçisi olarak çalışan ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediye bünyesinde kurulacak olan şirkete sürekli işçi olarak geçiş yapacak olan personelin sendika üyesi olmalarına ön ayak olmasından dolayı Eşkinat’a teşekkür eden Beko, “Başkanım, demokrasinin olmazsa olmazı örgütlü mücadeleye verdiğiniz destek ve sosyal demokrasinin toplumumuzda yerleşmesi için attığınız adımlar için size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Sendikalaşma anayasal bir haktır”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eşkinat da Beko’ya teşekkür ederek, “Sendikalılaşma, anayasal bir haktır. Toplumun bilinçlenmesi ve haklarının farkında olmaları için çalışıyoruz. Bilinçli bir toplumda demokrasi tüm kurumları ile kalıcı olabilir. İşçi kardeşlerimizin de daha iyi şartlarda çalışmaları ve yaşayabilmeleri için örgütlenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayış bize göre en insani yaklaşımdır” açıklamasında bulundu.

Ziyarette Başkan Eşkinat’a Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da eşlik etti.
Kaynak: iha