Trabzonspor için yine bir fırsat karşılaşmasıydı , rakipleri puanlar kaybetmiş üst sıralara tırmanmak için bir fırsat daha gelmişti.  

Bursaspor karşında daha ciddi oynayan bir ekip vardı, çok mükemmel bir oyun yoktu ama kötü de hiç  değildi.  Abdulkadir sağ kanadı çok iyi kullandı yaptığı bindirmeler ve ortalar ceza sahasında etkili oldu. Paslaşma da daha isabetli ve top kayıplarını da biraz daha indirgemiş bir oyun vardı bunun neticesinde Rodellage nın golü geldi. Bursasporun cılız ayaklarında kaleci Onur başarılıydı. 

İkıncı yarıya Trabzonspor çok hızlı başladı Burak ve Rodellage kaçırdıkça kaçırdı. Burak 'ın net bir pozisyonu kaçırması Ünal hoca yı da  çileden çıkardı, ikinci yarı Burak forvette çok etkisiz oldu geriye gelip top almaya da yardım etmedi. Ofsayt a düştü, itirazları sonucu sarı katta gördü.  

Ünal hocaya yaptığımız "oyuncu değişiklikleri eleştirisi " yerini bulmuş, Kötü oynayan oyuncuyu Burak ta olsa oyundan alacaksın, Ünal hoca da öyle yaptı ancak biraz erken oldu 70. Dakika da Burak Yılmaz ı oyundan aldı  Burak  buna çok tepki gösterdi, 80. Dakikada yorulan Rodellage nın yerine de Amiri yi alınca takımın dengesi bozuldu. Bursaspor daha rahat organize oldu pozisyonlar buldu , bunlardan birinde 86. Dakika da Bursaspor beraberlik golünü attı.  Golden sonra Trabzonspor psikolojik  olarak mücadeleden düştü , Trabzonspor bu sonuçla büyük bir fırsatı daha kaçırmış oldu. 

Maça damga vuran olayda Burak Yılmaz'ın Teknik Direktör Ünal Karaman a ve Taraftara yaptığı el kol hareketleri oldu.  Ünal Karaman 'ın oyuncu değişikliklerini eleştirsek de hatalı bulsak da, Burak Yılmaz'ın yaptığı davranış kabul edilemez.  Burak Yılmaz  bu kulübün profesyonel oyuncu , yeri geldi mi yedek kulübesinde durmayı da bilecek. 

Ünal hoca da artık oyunu okumayı, oyuncu değişikliğinin takıma nasıl yansıyacağını bilmeli ve anlamalı . Sarı kartlı ve etkisiz Burak ı oyundan alıyorsan Rodellage yı almayacaksın, alırsan rakibe puan verirsin.