Genç-yaşlı, kadın-erkek herkesin elinde olan Apple telefon, bilgisayar ve iPadler, 2020 de de trend olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Her dönemde tutulan Apple modelleri arasında yer alacak olan 2020 iPhone 12 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı...

2019 yılında 3 farklı iPhone seçeneği alıcılarına sunuldu. 2020 yılıyla alakalı iPhone modelleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 2020 yılında Apple'in 5 farklı iPhone modeliyle karşımıza çıkacağı iddia edilmekte. Öncelikle sizlere iPhone 12 serisi hakkında bilgi vermek istiyoruz. 

İşte iPhone 12 Özellikleri...

iPhone 12 Özellikleri

JPMorgan analistliğini yapan Samik Chatterjee tarafından yapılan açıklamalara göre, 2020 yılında Apple, 5 farklı iPhone seçeneği ile karşımızda olacak. Ayrıca bu 4 Modelde 5G bağlantısı bulunmasının yanı sıra OLED ekranıda göreceğiz. Yani bu şu demek oluyor ki; Apple, iPhone 11 modellerinde gördüğümüz LCD ekranı bir sonraki iPhone modellerinin hiç birinde göremeyeceğiz.  

iPhone 12 Ekran Boyutları 

Yapılan analizlere göre piyasaya çıkarılacak olan iPhone modellerinin 2 tanesi üst segmentte yer alırken, diğer ikisi ise daha uygun fiyatlı olacak. İşte piyasaya çıkarılacak olan iPhone modellerinin ekran boyutları...

iPhone SE 2 Modeli

LCD ekrana sahip olan iPhone'nin son LCD ekranı olduğu tahmin edilen iPhone SE 2 modeli 4.7 inçlik ekranıyla gelecek gibi. Tek lensli arka kamera desteği bulunan telefonun 5G desteği bulunmayacak. 

iPhone 12 Modeli 

İlk OLED ekrana sahip olan iPhone 12 modeli üst segmentli telefonlar arasında yer alacağı tahmin edilen iPhone 12 Modeli 5.4 inçlik ve 6.1 inçlik ekranlarıyla gelecek gibi. Çift lens kamera bulunan telefonların 5G desteği de olacak.

iPhone 12 Pro Modeli

OLED ekrana sahip olan iPhone 12 Pro modeli üst segmenli telefonlar arasında yer alacağı tahmin edilen iPhone 12 Pro Modeli 6.1 İnçlik ekranla karşımıza çıkacak. Üç lens kamera ve 5G desteği bulunan telefon diğer iPhone modelleri gibi ilgi çekecek.

iPhone 12 Pro Max Modeli

Üst segmentli telefonlardan biri diğeri de iPhone 12 Pro Max modeli de OLED ekrana sahip olacağı tahmin edilmekte. 6.7 inçlik ekrana sahip olacak olan telefon aynı zamanda üçlü lens arka kameraya ve 5G desteğine sahip olarak üretilecek. 

Eğer JPMorgan analistleri doğru çıkarsa; yalnızca iPhone SE 2 modelinde yalnızca LCD ekranı görüyoruz. Diğer tüm modellerde OLED ekran olduğu gibi 5G desteği de bulunacak. 

iPhone 12 Çıkış Tarihi Fiyatı 

iPhone 12 Modellerinin 2020 yılının Eylül ayında piyasaya çıkarılacağı tahmin edilse de net bir bilgi yoktur. 2020 yılında piyasaya çıkarılacak olan telefonlar konusunda henüz net bir fiyat açıklanmasa da iPhone 12 modellerinin 1000 Dolar civarında satışa sunulacağı tahmin edilmektedir. Herhangi bir açıklama yapıldığı takdirde sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.