Apple'ın bu yıl piyasaya çıkaracağı 15 inç MacBook cihazının adı ne olacak? İşte son gelişmeler...

Apple analisti Kuo'ya göre, Apple'ın 15 inç MacBook'u MacBook Air olmayabilir! Bu haftanın başlarında, Apple'ın muhtemelen 15 inç ekrana sahip yeni bir MacBook modeli üzerinde çalıştığını öğrendik. Başlangıçta bunun bir MacBook Air modeli olduğuna inanılırken, yeni bir rapor aksini iddia etti.

Apple'ın 15 inç MacBook'u Farklı Bir İsimle Çıkış Yapabilir!

Tanınmış analist Ming-Chi Kuo'nun bir tweet'ine göre, yaklaşmakta olan 15 inç MacBook modeli, Apple'ın MacBook Air serisinin bir parçası olmayacak. Oysa ki, Apple, 13 inç MacBook Air'den sonra 15 inçlik bir MacBook Air daha geliştiriyordu. Fakat bu yılki yeni MacBook bilgisayar, bir MacBook Air devamı olmayacak...

15 inçlik modelin ismi henüz bilinmiyor. Apple, dizüstü bilgisayarları için Pro ve Air modellerinin dışında bağımsız bir seçenek olarak “MacBook” ön adını kullanıyor. Ancak, bu seri 2019'da durduruldu ve son model 12 inç MacBook oldu. Dolayısıyla, bu ismin yeni 15 inçlik versiyon için veya hatta tamamen başka bir marka için geri dönmesi tamamen mümkün.

2022 model yeni 15 inç MacBook'un tıpkı MacBook Air'deki gibi 30W güç adaptörü bulunacak. Şimdiye kadar bildiğimiz kadarıyla, bu modelin 2023'te piyasaya sürüleceği söyleniyor ve Kuo, her şey yolunda giderse seri üretimin gelecek yılın dördüncü ve son çeyreğinde başlayacağına inanıyor.