Dünyanın teknoloji devi Apple koronavirüs tedbirleri kapsamında radikal bir karar alarak Çin dışındaki tüm mağazalarını 2 hafta boyunca açmama kararı aldı.

Dünyanın dört bir yanında mağazası bulunan ve özellikle cep telefonu satışında adeta rakipsiz bir marka olan Apple, Amerika’da bulunan 270 mağazası da dahil olmak üzere dünya genelindeki toplam 460 mağazasını 2 hafta boyunca açmayacak. Bu süreçte mağazalar açılmasa da bazı faaliyetlerin devam edeceği Apple mağazalarında, çalışanların evden işlerini takip etmesi istenecek.

27 Mart 2020 Cuma gününe kadar kapalı kalacak Apple mağazalarının Çin’de açık kalmaya devam edecek olması ise herkesi şaşırtıyor. Korona virüsünün ilk görüldüğü ülke olan Çin’de şu suralar virüsün etkileri ortadan kalkmışa benziyor. Oldukça geniş önlemler alarak virüsü tarihin derinliklerine gömmüş gibi gözüken Çin’den İtalya ve Avrupa’nın diğer ülkelerine öncülük etmesi için sağlık ekipleri gönderiliyor. Bu sebeple Apple tarafından Çin’deki mağazaların açık kalmaya devam etmesi kararı çıktığı belirtiliyor.