Apple, bu yıl içinde Apple Watch akıllı saatinin "Extreme Sports" versiyonu olarak adlandırılan yeni bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor.

EKSTREM SPORLARA ÖZEL APPLE WATCH AKILLI SAAT MODELİ GELİYOR

Bloomberg haberden Mark Gurman'a göre, ekranın çapraz ölçümü iki inçten fazla olacak. 'Extreme Sports' modeli, şu anda mevcut olan en büyük Apple Watch'tan yaklaşık %7 daha büyük bir ekran alanına sahip olacak. Ek olarak, ekran kabaca 410 x 502 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Apple’ın yeni ‘ekstrem sporculara özel’ akıllı saati daha büyük ekranlı olacak. böylece kullanıcılar daha fazla fitness ölçümü veya bilgisini görebilecek.

'Extreme Sports' saati ayrıca daha dayanıklı bir ekrana sahip olacak ve alüminyumdan daha güçlü bir metal kullanacak.

Ek olarak, daha uzun egzersiz seanslarını desteklemek için daha büyük bir pil bekleniyor. Saatin, trekking sırasında yükseklik değişikliklerini tanıma kapasitesi gibi daha iyi takip önlemleri sunması bekleniyor. 'Extreme Sports' modelinin tıpkı Apple Watch 8'de olduğu gibi kullanıcının vücut ısısını ölçerek ateşi tespit edebilmesi bekleniyor.

Apple Watch Series 8, kalp atışı düzensizliklerini algılayabilir ve hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. Giriş seviyesi Apple Watch SE'nin yükseltilmiş bir versiyonunun da bu yıl içinde 'Extreme Sports' modeliyle tanıtılması bekleniyor. Apple Watch SE mevcut 1,78 inç ekran boyutunu korurken, Apple Watch Series 8 1,9 inç diyagonal ekran boyutunu koruyacak. "Extreme Sports" Apple Watch'ın fiyatının, normal paslanmaz çelik modelin 699 dolarlık fiyatından daha yüksek olması bekleniyor.

Apple Watch, Apple Watch Series 7'deki S7 yongasıyla karşılaştırılabilir performansa sahip bir S8 işlemciye sahip olacak.

Geçen yıl Apple'ın sporcular için sağlam bir kasaya sahip bir Apple Watch piyasaya sürmeyi düşündüğü biliniyordu. ABD’li teknoloji devi sürprizi bu seneye saklamış…

Editör: TE Bilişim