Apple Watch Series 8 bu yıl piyasaya çıkacak. Akıllı saatin yeni özellikleri ortaya çıkmaya başladı. İşte Apple Watch 8 özellikleri!

Algoritma Desteklerse Vücut Sıcaklığını Algılayabilir: Ming-Chi Kuo

Apple analisti Kuo, Apple Watch Series 7'nin algoritma sınırlamaları nedeniyle bu özelliği alamadığını söyledi.

Bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Watch Series 8, gelecek özellikleriyle ilgili çok konuşuldu. Önceki haberler, Apple'ın seriye vücut sıcaklığını ölçmek için bir özellik eklemek için çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Söylentiler ilk olarak Bloomberg'den Mark Gurman tarafından ele alındı ​​ve Apple'ın Watch Series 8'de vücut ısısı özelliğini getirmeyebileceğini öne sürdü. Yaklaşan akıllı saatte sıcaklık algılama özelliğini destekleyen bir algoritma olmayabilir.

Apple Watch 8 akıllı saat modellerinde ateşi yani vücut sıcaklığını ölçen bir mekanizma olması bekleniyor. Vücut sıcaklığını ölçmesi beklenen Apple akıllı saatleri aynı zamanda koronavirüs alarmı da taşıyacak! Kişinin ateşi yükseldiğinde onu koronavirüs uyarısı ile uyaracak. Tabii bunlar kesin bilgi değil.

ABD’li teknoloji devi, Apple Watch Series 8 ile bu yıl sıcaklık ölçüm özelliğini kullanıma sunmayı planlıyor. Bu özellik, akıllı saatin bir termometre gibi hareket etmesini sağlayacak ve ateşi tespit etmeye yardımcı olacak.

Kuo, "Hassas vücut ısısı ölçümünün uygulanmasındaki zorluk, cilt sıcaklığının dış ortamlara bağlı olarak hızla değişmesidir" dedi. Yani bir nevi bu yılki saatlerde ateş ölçme özelliğinin olmayabileceğini söyledi.

Akıllı saatlerin yalnızca donanımıyla çekirdek sıcaklık ölçümünü hesaplayamadığını da ekledi. Bu nedenle akıllı saatlerin sıcaklık algılama özelliği içermesi için mükemmel bir algoritma gereklidir.

Kuo'nun görüşüne göre Samsung, benzer bir zorlukla karşı karşıya ve bu da özelliği tanıtmalarını zorlaştırıyor. Kuo ayrıca, bu yıl Samsung Galaxy Watch 5'te vücut ısısı ölçümü desteğinin olacağı haberlerini de yalanladı.

Bununla birlikte, Kuo'nun geçen yıl Eylül ayındaki söylemleri, Apple'ın yeni sağlık yönetimi özellikleri sunacağı yönündeydi.

Apple Watch Series 8'in, iPhone 14 serisinin piyasaya sürülmesiyle birlikte bu yıl Eylül ayının ortalarında gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim