Eski WhatApp Mesajlarına Nasıl Ulaşılabilir?

Dünyanın birçok yerinden kişinin kullandığı WhatsApp mesaj uygulamasının yenilikleri sürüyor.

Eski WhatApp Mesajlarına Nasıl Ulaşılabilir?

Her geçen gün kullanıcının kolaylığı açısından yeni özelikler geliştirilip sunuluyor. En son herkesten sil özelliği ilave edilmişti. Bu özellik sayesinde yanlışlıkla attığınız veya karşı tarafın görmesini istemediğiniz mesajları hem kendinizden hem de karşı taraftan silme alternatifi sunuluyor. Temelde internet bağlantısı aracılığıyla resim, mesaj ve video gibi bağlantıları karşılıklı göndermeye yarayan WhatsApp bugün dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olmayı başardı. Peki, herkesten silinen veya yanlışlıkla silinen mesajları geri alma imkânı da sunuluyor mu? İşte merak edilen detaylar…

Sohbet Geçmişi Geri Yüklenebilir Mi?

Yanlışlıkla veya bilerek sildiğiniz ancak geri yüklemek ve görmek istediğiniz WhatsApp mesajlarınızı yeniden yüklemeniz mümkün. Tüm eski sohbetlerinizi, resimlerinizi yedekleme alternatifi de sunan WhatsApp bu sayede istenilen zamanda ya da ani telefon değişikliklerinde yeniden eski WhatsApp içeriklerinize ulaşmanızı sağlıyor. Bunu nasıl yapacağını bilmeyen kullanıcılar, mesajları geri alma yöntemlerini yakından araştırıyor. WhatsApp’da sunulan sohbet yedekleme ayarları bu konuda size yardımcı olacaktır. Yedekleme özelliğini açarak günlük ya da haftalık mesajlarınızın yedeklemesini ve kayıt altında tutulmasını sağlayabilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman yedekleme hesabınızdan mesajlarınızın ve resimlerinizi tümüne yeniden ulaşabilirsiniz.

Yedekleme İşlemi Nasıl yapılır?

WhatsApp sohbetlerinizi yedeklemek ve geri yüklemek için atmanız gereken adımların detayları şunlardır;

Dosya yöneticisi klasörünüzü açın ardından buradaki WhatsApp klasörüne erişim sağlayın. Karşınıza çıkan dosyayı geri yükleme işlemi için tıklayın ve sohbet geçmişini yükleyin. Bu işlemler için öncelikle mesajlaşma uygulamasını silip yeniden yüklemeniz gerekecek. Yüklemeden sonra izlemeniz gereken adımlarda zaten sohbeti geri yükle gibi bir seçenek sunuluyor. Yedeklemenin bağlı olduğu mail adresiniz aracılığıyla bunu gerçekleştirebilirsiniz.  Yeni yüklediğiniz hesabınızda eski numaranız ve kullanıcı bilgileriniz geçerli olacaktır. Uygulamayı sildikten sonra bilgilerinizin kaybolacağı konusunda endişe etmenize gerek yoktur. Hangi numarayı kayıt etmişseniz o numara üzerinden hesabınızı yeniden kullanabilirsiniz. Böylece hem mesajlarınızı yeniden yüklemiş ve eski sohbetlerinize de kaldığınız yerden devam etmiş okacaksınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER