Akıllı telefon üreticisi ve teknoloji üreticisi Samsung, ürettiği her yeni akıllı telefon ile satış rekorları kırmaya alışkın bir üretici ve satıcı. Dünyanın tüm ülkelerine cihaz ihracatı yapan teknoloji üreticisi elinde bulundurduğu yüksek kapsamlı akıllı telefonların gücünü kullanarak her yıl Türkiye'nin gelirinden bile daha fazla oranda gelir elde ediyor. Galaxy Note 7 modeli ile yaşadığı maddi sorunları Galaxy S9 modeli üzerinden çıkarmak isteyen Samsung, ilk etapta cihazların satış oranlarının 2018 yılı içerisinde 350 milyon civarında olmasını beklediğini açıklamıştı ama görünen o ki bu sonuca pek fazla varabilecek gibi görünmüyor.

Yıl İçerisinde 350 Milyon Cihaz Satabilecek Mi?

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modeli dahil toplam cihaz satış sayısının 2018 yılı içerisinde 350 milyon satış seviyesine yaklaşmasına pek fazla ihtimal verilmiyor. 

Cihaz satışları çok fazla olmasına rağmen ABD'de Apple markasına duyulan ilginin dünya ile eşit seviyede artması ve cihaz satışlarının Xiaomi ve bazı Çinli şirketlerin etkin bir şekilde Asya ülkeleri dışında satış yapmaya başlaması dolayısı ile tam 350 milyon satış rakamına yaklaşabilecek veya geçebilecek olduğu beklenmeyen bir sonuç 

Galaxy S9 modelinin bu yılın sonuna kadar Galaxy S9 Plus dahil 30 milyon civarında satış yapması beklenirken, henüz cihazın tam olarak Haziran 2018 içerisinde ne kadar satış yaptığı bilinmeyen verilerden birisi.

Editör: TE Bilişim