Google Chrome dünyanın hiç şüphesiz resmi verilerde adı geçen en fazla kullanılan internet tarayıcısı. Güvenilir olarak tanınması ve adının önünde Google markasının olması Google Chrome'un kullanım oranlarının yüksek olmasında en büyük etkenlerden. Google bu durumu kullanarak hem kazanç, hem kullanım oranlarını arttırmak için ABD, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde bir süredir teste tabi tuttuğu bazı reklamları engelleme özelliğinin gelecek 7 ay sonra tüm ülkelerde kullanılabilecek olduğunu bugün açıkladı.

Reklamların bir kısmını engelleyecek

Google Chrome 9 Temmuz 2019'da eklenecek olan yeni özellik ve güncelleme sonrasında bazı reklamları otomatik olarak engelleyecek. Adblock yerine bu güncellemenin belirli reklamları otomatik engelleyecek olması ve bazı siteler tarafından ''adblock uyarısı'' uyarılarının verilmesini engelleyebilmesi Google Chrome'u internet tarayıcısı olarak kullanan dünyada milyonlarca kullanıcı için büyük bir güncelleme olacak. 

Güncelleme ile birlikte Google Chrome sadece reklam engelleme ile sınırlı kalmayacak, reklamları engelleyecek olmasından dolayı internet tüketimini azaltacak ve siteler daha hızlı yüklenecek.