Google Pixel Watch akıllı saatler piyasaya çıkmadan önce hakkında çıkan haberlerle popüler hale geldi. İşte, ortaya çıkan yeni özellikleri!

Yıllarca süren bekleyişten sonra, nihayet Wear OS işletim sistemini çalıştıran bir Pixel Watch'ı görmeye çok yakınız gibi görünüyor.

Son birkaç aydır Pixel Watch söylentilerini duyuyoruz, ancak tüm bunlar hakkında bizi düşündüren şey, Evan Blass'tan gelen bir sızıntıydı. Ünlü haberci Blass, Wear OS 3.1 çalıştıran bir "Pixel Rohan" ile ilgili bir ekran görüntüsünü Twitter'da yayınladı. Blass ayrıca, Google'ın önümüzdeki ay Pixel Watch ile bir tanıtım yapması ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret ederek "Artık uzun sürmeyecek" dedi.

Pixel Watch'ın Wear OS çalıştırması her zaman muhtemeldi. Bununla birlikte, bu gelişme 2022'nin Google'ın giyilebilir teknoloji hedefleri için bir dönüm noktası olacağını sağlamlaştırıyor.

Apple Watch ile olan rekabetinde Google bu hamlesiyle bir adım öne geçebilir.

2019'un başlarında Google, Fossil'in akıllı saat teknolojisini ve şirketin araştırma ve geliştirme ekibinin bir kısmını satın almak için 40 milyon dolar harcadı. Fosil, uzun süredir Google'ın en önde gelen giyilebilir ortaklarından biri olmuştur. O yılın Google, 2019'u Fitbit için 2,1 milyar dolar harcayarak Made by Google etkinliğinde "ortam bilgi işlemine" yeniden odaklanıldığını vurguladı.

2020'de Google’ın giyilebilir cihazlar cephesinde pek bir şey olmadı. Fitbit markası altında ürünler piyasaya sürmeye devam etti. Benzer şekilde, Wear OS yeni güncellemeleri görmeye devam etti. Ancak Google, Wear OS platformunun yeni bir birleşik sürümünü oluşturmak için Samsung ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Samsung Galaxy Watch 4 serisi 2021'in sonlarında Wear OS 3'e geçti.

Bu bizi 2022'ye getiriyor - yeni Wear OS platformunun yalnızca Samsung akıllı saatlerinde değil, daha fazla cihaza sunulacağı ilk yıl olacak!

Google'ın Fitbit'e sahip olduğu göz önüne alındığında, Fitbit'in gelişmiş sağlık teknolojisi özelliklerine yönelik yıllarca süren araştırmasından da yararlanacağını hayal etmek zor değil. Snapdragon Wear yonga setleri, Wear OS'nin rakiplerine yetişme mücadelesine de katkıda bulunan Qualcomm'un da bu yıl daha güçlü bir yonga piyasaya sürmesi bekleniyor.

Temel olarak, tüm parçalar yerine oturuyor. Tabii, hala bir sürü soru var. Pixel Watch öncelikle fitness ve sağlıklı yaşam üzerine mi odaklanacak yoksa LTE bağlantısı gibi daha akıllı özellikleri de içerecek mi? Bu akıllı saatler, tüm Android telefonlarla eşit derecede iyi çalışacak mı; yoksa Google'ın kendi Pixel ekosistemine öncelik mi verecek? iOS ne olacak? Muhtemelen bu cevapları bu yılın ikinci yarısına kadar alamayacağız. Ama bir şey kesin. Bu, Google'ın giyilebilir platformu için büyük bir yıl olacak.

Editör: TE Bilişim