Teknoloji devi IBM'den yeni atak! Aylar sürecek işlemleri birkaç saatte yapabilen 100 kat daha hızlı süper bilgisayar geliştirdi!

Yakın zamanda teknoloji şirketlerinin yeni hedefi kuantum ayrıcalığına sahip bilgisayarlar üretmek oldu. Bu yarışta rakiplerinden öne geçmek isteyen IBM'den atak geldi! Amazon, Intel, Google ve Microsoft gibi devlerin yarışına şimdi de IBM katıldı. IBM tarafından yeni geliştirilen süper bilgisayar, konvansiyonel yöntemler sayesinde aylar alacak işlemleri sadece birkaç saat içinde yapabilecek!

Qiskit adlı bir yöntemle klasik ve kuantum hesaplama aynı anda yapılabilecek. Bu bilgisayarlar işlemleri 100 kat daha hızlı yapacak. Süper ultra hızları ile piyasada dikkat çekmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Google, süper hızlı bilgisayarlarının 10 bin yıllık işlem süresini 200 saniyeye indirdiğini açıklamıştı. Google'ın en büyük rakibi IBM oldu.

Kuantum bilgisayarlar, çeşitli sanayilerde muazzam fırsatlar yaratacak. Karmaşık hesaplamaları kısa sürelerde yapan bu makineler; kimyasal reaksiyonlar için en uygun yapılandırmayı tespit edebilecek. Siber tehditler, hava tahminleri ve bu gibi konularda önemli rol oynayacaklar.