Avustralya'daki bir şirket, dünyanın ilk uçan elektrikli yarış arabasını üretti. Airspeeder MK3 adlı aracın testleri başladı.

Uçan arabalara yatırım yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Şimdi de Avustralya merkezli bir şirket, "Airspeeder Mk3" adlı bir araç üretti. Dünyanın ilk uçan elektrikli yarış arabası geçtiğimiz aylarda tanıtıldı ve artık test sürecine girdi.

Alauda Aeronautics firması tarafından geliştirilen Airspeeder, ilk etapta uzaktan bir pilot tarafından yönlendiriliyor. Dikey açıda iniş ve kalkış yapabiliyor.

Airspeeder Mk3 adlı uçan yarış aracı, dün Güney Avustralya'da test sürüşüne çıktı. Aracın bu yıl düzenlenecek olan EXA yarışlarına katılacağı duyuruldu.

EXA, dünyanın ilk uçuş yarışı olma özelliğini taşıyan bir yarışma olacak. Yarışan araçlar diğer motor sporlarındaki gibi pite girebilecek. Pit alanındaki mühendisler, aracın gerekli tamirini yapacak ve bataryasını değiştirecek.

130 kg ağırlığındaki Airspeeder MK3'ün 80 kg'a kadar yük taşıyabildiği ortaya çıktı. Motorlarından 430 bg güç üretebilen araç, sadece 2.8 saniyede 100 km/sa hıza çıkabiliyor. Aracın 500 metre yüksekliğe kadar çıkabildiği de söyleniyor.

Editör: TE Bilişim