Akıllı telefonlar için sürekli yeni uygulamalar yayınlamasa bile sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlayan Instagram Lite, bugün itibari ile yeni bir uygulamasını yayınladı. Kullanıcıların daha az internet kullanarak daha fazla gezinti yapabilecek olduğu ve daha düşük boyutta olan Instagram Lite sürümü sayesinde kullanıcılar cihazlarında hafıza sorunu yaşamaları durumunda direkt olarak Instagram Lite kullanabilecekler. Bu sayede 573 KB boyutuna sahip olan ve herhangi bir şekilde arka planda veri depolamayan, depolasa bile önbellek olarak bu verileri Instagram normal uygulamasına oranla daha az depolayan uygulama kullanıcılara büyük bir kolaylık sunacak.

Yüksek Kapasiteli Cihazlar İçin Değil

Instagram Lite uygulamasın az depolama alanına sahip olan cihazlar için kurulması gerekiyor. Üst modeller için ise Instagram normal uygulamasının kurulmasının daha iyi sonuçlar verebilecek olması ve daha fazla başarılı çalışmasından dolayı tercih edilmesi öneriliyor. 

Instagram Lite uygulamasının sadece Google Play Store'da ve Android cihazlar için sunulduğu, Apple cihazlar için hafıza sorunu yaşanmadığından dolayı sunulmasına gerek olmadığından Apple cihazlara sunulmadığı tahmin edilmekte.

Uygulama normal standart ve full sürüm olan uygulamaya oranla daha az özellik içeriyor olabileceğinden tam performans için mevcut normal Instagram uygulamasının kullanılması önerilmekte.

Editör: TE Bilişim