Kullanıcılar için pratik çözümler ve hızlı araçlar ortaya koymasıyla beğeni kazanmış internet tarayıcısı, duyurduğu yeni özellikler ile birlikte hızlı bir yükselişe geçmeye hazırlanıyor.

İnternet tarayıcıları arasında oldukça önemli bir konuma sahip olan Opera, geçtiğimiz aylara kadar daha çok Google Chrome uygulamasının iyi bir alternatifi olarak tanınıyordu. Ancak rakiplerinden önce davrandığı birçok yeniliği hızlıca piyasaya sürmesi ve kullanıcıların taleplerine odaklı yeni sürümler yaratması ile Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge gibi tarayıcılardan basit bir şekilde sıyrılarak kelimenin tam anlamıyla atağa geçti.

Bu hızlı ve beklenmedik yükselişin en önemli kaynaklarından bir tanesi, yakın bir zaman önce aktif ettiği otomatik VPN özelliği oldu. Bir süredir artık Opera kullanıcıları herhangi bir VPN ya da Proxy programına ihtiyaç duymadan, tarayıcının içinde var olan hazır modifikasyonlar sayesinde VPN özelliğine erişmeye başladı. Ayrıca bunu çok sayıdaki VPN uygulamasının aksine ücretsiz ve reklamsız bir biçimde yayınladılar.

Opera kullanıcıları tarafından bu çok sevilen özelliğin ardından, yine kullanıcıları aşırı memnun eden Karanlık Mod özelliği yayınlandı. Android için ilk defa bir Karanlık Mod özelliği gerçekleştiren internet tarayıcısı olan Opera, enerji tüketimi ve göz yorulmasını engellemek adına büyük bir yol açtı. Ancak kısa bir süre önce açıklanan yeni bilgiler dahilinde Opera’nın bu yenilik ile de tatmin olmadığı ve daha karanlık bir tarayıcı için kolları sıvadığını öğrendik.

Süper Karanlık Mod Özelliği ile Yeni Opera

Kullanıcılar için batarya dostu ve göz yorulmasını ekstra biçimde engel yaratacak yeni Süper Karanlık Mod özelliği, kullanıcıların manuel bir şekilde ayar yapmasına izin verecek. Yani bu özellik ile beraber kullanıcılar Opera’yı ne kadar karanlık kullanacağını kendi isteklerine göre ayarlayabilecekler. Bu kişiselleştirme özelliği ile beraber renk sıcaklığı ve ışık miktarı ayarları artık daha esnek hale gelecek.

Ayrıca bu kişiselleştirme özelliği yalnızca ekran parlaklığı miktarı ile sınırlı kalmayacak. Kullanıcılar artık Süper Karanlık Mod özelliğini günün belli saatlerinde otomatik ayarlama sayesinde aktif hale getirebilecek, isteğe bağlı olarak günbatımından gündoğumu zamanına kadar bu özellik sabit duruma getirilebilecek.

Tüm İnternet Sitelerinde Otomatik Olarak Karanlık Mod Uygulanacak!

Opera’nın yeni gelen sürümü Opera 55 ile beraber internet tarayıcıları arasında rekabet iyice alevlenmiş bir noktaya geldi. Diğer tarayıcıların tek tük ve oldukça basit Karanlık Mod özelliğinin yanında Opera’nın bu yeni hali piyasayı oldukça kızıştırdı.

Kullanıcı odaklı bir yayın politikası sürdürmeye gayret eden Opera’nın Süper Karanlık Mod özelliği ile ilgili küçük fakat oldukça önemli bir hatırlatmada daha bulunalım. Bu yeni özellik ile birlikte yalnızca Opera’nın arayüzünde değil, Opera’da kullanılan bütün internet sitelerinde Süper Karanlık Mod özelliği aktif hale geldi. Artık dilediğiniz web sitesinde gezinti yaparken, elle ayarlamalarını yaptığınız parlaklık ayarlarını kullanabileceksiniz.
 

Son olarak şu anda kullanılmakta olan Süper Karanlık Mod özelliğinin bir nevi test aşamasında olduğunu dile getirmekte yarar var. Kısa bir süre içerisinde kullanıcılardan gelen geri dönüşlerin ardından Opera, bu özelliğe yeni ayarlar ve düzenlemeler getireceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim