Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone 14 serisi şimdiden dünyada büyük ses getiriyor. Serideki iPhone 14 Pro modellerinin özellikleri gün yüzüne çıktı. İşte detaylar!

iPhone 14 serisindeki “Pro” modelleri, normal modellerden çok daha iyi özelliklere sahip olacak!

Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 14 serisi, son birkaç aydır haberlerde… Yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonlarla ilgili bazı önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. iPhone 14 serisiyle ilgili birkaç önemli detay zaten biliniyor ve bazı yeni detaylar da henüz ortaya çıktı.

iPhone 14 Pro Modelleri Bomba Özelliklerle Geliyor!

Apple’ın analisti Ming-Chi Kuo, şirketin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü akıllı telefonların aksine, yaklaşan iPhone 14 modelleri ve iPhone 14 Pro modellerinin çok farklı özelliklere sahip olacağını iddia ediyor.

Kuo, yaklaşmakta olan Apple A16 Bionic işlemcinin yalnızca iPhone 14 serisinin Pro modellerine, yani iPhone 14 Pro ve Pro Max'e güç sağlayacağını, normal modellerde ise, yani iPhone 14 ve 14 Max'in Apple A15 Bionic işlemciye sahip olacağını iddia ediyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri daha düşük bir işlemciden güç alacak. Dolayısıyla iPhone 14 Pro ve Pro Max daha iyi işlemciyle geleceği için fiyat ve performans farkını gösterecek.

Şimdiye dek 4GB RAM’le çıkış yapan iPhone’lara karşın, iPhone 14 modelleri 6GB RAM'e sahip olacak. Ancak iPhone 14 serisindeki Pro modelleri LPDDR5 RAM'e sahip olurken, standart modeller LPDDR4X RAM'i kullanmaya devam edecek.

Daha önce, Pro modellerinin ön kamera için ekranın üst kısmında hap şeklinde çift delikli bir oyukla geleceği, normal modellerin ise yine klasik çentik tasarımına devam edeceği bildirilmişti.

Genellikle, iPhone'ların Pro ve Pro olmayan modelleri, temel özellikler açısından bu kadar çok farklılığa sahip değildir, ancak bu yıl, Apple, iPhone modelleri için önemli ölçüde farklılıklar deniyor gibi görünüyor. Bunun ne kadarının doğru olduğundan emin olmak için bu yıl içinde yapılacak olan resmi lansman etkinliğini beklememiz gerekecek.

Editör: TE Bilişim