Microsoft tüm programlarını mobil alt yapılı olarak sunuyor. Bu da hızlıca telefon üzerinden de temel programlarına erişmeye destek oluyor. Yapılan açıklamaya göre Microsoft; Outlook, OneDrive, Word, Excel ve PowerPoint gibi en çok tercih edilen programlarının mobil versiyonları için tasarım değişikliğine gitti. İşte merak edilen yeni Microsoft mobil tasarımı hakkında tüm detaylar haberimizde…

Dünyanın Her Yerinde, Her Sektörde Kullanılıyor!

Microsoft’un sunduğu programlar dünyanın her yerinde yaklaşık olarak tüm sektörlerde kullanılıyor. İş yaşamının vazgeçilmezi olan bu programlar dönemsel olarak yenilikler sunuyor. Revize edilen yeni hali ise mobil programları için geldi. Sadece bilgisayardan değil akıllı telefonlardan da ulaşmanın mümkün olduğu Microsoft programlarının yeni tasarımlarının hangi özellikleri sunduğu ise kullanıcıları tarafından oldukça merak ediliyor. Microsoft’un son tasarım revizesinin ardından sunulacak olan en temel ve önemli özellik kullanıcıların artık E-postalarını sesli dinleme imkânı sunması olarak ifade edilebilir. Yine bu sesli okuma özelliğinin bir diğer versiyonu ise Word ve diğer Office programlarında da sunulacak. Akıllı telefonların yaşama kolaylık sağladığı düşünülünce Microsoft’un temel programlarının da yeni özellikleriyle birlikte büyük prestij sağlayacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Microsoft Yeni Özellikler Hakkında Açıklama Yaptı

Microsoft ortalama bir akıllı telefon kullanıcısının günde en az 4 saatini telefona ayırdığını varsayarak yeni özelliklerini bu sürenin kısa bir paydasına sıkıştırmayı hedeflediğini ve buna yönelik çalıştığını dile getirdi. Microsoft’un yaptığı açıklamada ise şunlara benzer ifadeler yer aldı;

‘’ Yapılan tasarım revizesindeki en temel amaç kullanıcıların daha kolay bir şekilde programları kullanması ve ulaşmasıdır. Bunun yanı sıra günde dört saat akıllı telefona ayırılan süre olarak belirlenmiş ve uygulamalar arasındaki geçiş süresinin daha da kısa bir hale getirilmesi üzerine çalışılmıştır. Bu durum ise bilişsel yükü oldukça hafifleten bir özellik olarak sunuluyor’’ dedi.

Yeni mobil tasarımının en kısa süre içerisinde tüm akıllı telefonlar için güncellenmesi ve her kullanıcıya sunulması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim