Akıllı telefonlar doğası gereği gizlilik açısından zayıftırlar. Temelde cebinizde bir izleme cihazı var gibi düşünebilirsiniz, ağa bağlanmak istediğinizde verici kulelerini pingliyor ve GPS uydularına kilitleniyorsunuz. Tüm bu süre boyunca internette geçirdiğiniz vakitlerde çerezlerinizi, reklam kimliklerinizi, kullanım istatistiklerinizi ve özel veri gönderimlerinizi internette takip edilmesi kötü niyetli kişilerin işlerini çok kolaylaştırmaktadır. Firefox vpn ya da chrome VPN seçenekleri ile tüm kötü niyetli kişilerden kendinizi koruyabilirsiniz.

En güvenli akllı cihaz için şifreleme gücü, biyometri, donanım destekli güvenlik, VPN kullanılabilirliği ve güvenlik düzeltme eki zaman çerçeveleri gibi önemli faktörler bulunmaktadır. Daha güvenli bir akıllı cihaz iletişimi için size aşağıda dikkat etmeniz gereken bir kaç madde sıraladık.

Kablosuz bağlantınızı halka açık alanlarda kullanmayın. Kullanmanız durumunda ayarları olabildiğince güvenli yaptığınızdan emin olun.

Güvenliğinden emin olmadığınız Wi-Fi veya şarj istasyonlarını kullanmayın. Herkese açık WiFi kullanmanız gerekiyorsa, bunu asla VPN olmadan yapmayın.

Bilgisayar korsanları, gerçek bir ağ adıyla sahte bir erişim noktası oluşturabilir ve verilerinizi alabilir veya sizi izleyebilir. Bu tarz erişim noktalarında tehlikelerle karşılaşırsanız, bağlanmaya çalıştığınız yerin personeline de bildirin. Ayrıca, işiniz bittikten sonra genel Wi-Fi bağlantısını kesmeyi de unutmayın.

Bilgisayar korsanları için bir erişim noktası olabileceğinden Bluetooth’unuzu kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.

Bir şifre veya kilit ekranı ile telefonunuzu kilitleyin.

Telefonunuzu asla gözetimsiz bırakmayın ve tanımadığınız kişilerin kullanmasına izin vermeyin.

Tanımadığınız herhangi bir şey olup olmadığını görmek için telefonunuzdaki uygulamalarınıza düzenli olarak göz atın.

Şüpheli mesajları, bağlantıları veya dosyaları açmayın. Gizli, kötü amaçlı yazılım veya casus yazılım olabilirler.

Kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamalarını yükleyin ve bu uygulamaları sürekli güncel tutun.

Çevrimiçi trafiğinizi korumak ve güvenli ve özel bir şekilde gezinmek için VPN kullanın.

Güvenmediğiniz indirme sitelerini kullanmayın. Bu siteler potansiyel tehdittir.

Unutmayın mobil cihazlar için geliştirilen tüm koruma programları, cihazların işletim sistemleri gereği

Tam koruma sağlayamamaktadır. Bu nedenle en azından internette gezinirken mutlak sürette VPN kullanmanız gizliliğiniz ve güvenliğiniz için en güvenli yoldur.