Realme Pad mini, şirketin resmi web sitesinde görüldü, yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. İşte Realme Pad mini tabletin özellikleri!

Bu ayın başlarında Çinli teknoloji şirketi, Filipinler'de Realme Pad mini'yi piyasaya sürdü. Pad mini, geçen yıl Realme Pad'in ilk çıkışından sonra gelen ikinci Realme tableti oldu. Marka, yeni Realme Pad mini'nin Filipinler dışındaki pazarlarda çıkış tarihini henüz açıklamadı, ancak yakın zamanda yapılan bir paylaşım, tabletin yakında küresel pazarlara da geleceğini gösteriyor.

Realme Pad Mini tabletin yakında Hindistan'da piyasaya sürüleceği bildirildi. Cihaz, şirketin Hindistan web sitesinin yedek parça sayfasında görüldü. Tabletin hem WiFi hem de LTE modellerinin ülkede piyasaya sürüleceği bildirildi.

Şu anda, cihazın resmi lansman tarihi veya tahmini fiyatları hakkında bir açıklama yok, ancak Pad mini'nin uygun fiyat etiketi ile gelmesi bekleniyor. Henüz Türkiye için çıkış bilgisi de gelmedi…

Realme Pad mini, 1340 x 800 piksel çözünürlüğe sahip 8.7 inç LCD ekrana sahip. Ekran, tableti yatay modda kullanırken kolay kullanım sağlamak için üst ve alt kenarlar oldukça belirginken, yan kenarlardaki çerçeveler kısaltılmış.

Tablete güç sağlayan, Mali-G57 MP1 GPU ile birlikte gelen sekiz çekirdekli işlemci ise Unisoc T616 işlemcisi. İşlemci, 3GB/4GB RAM ile eşleştirilirken, 32GB ve 64GB depolama olmak üzere iki depolama seçeneği var.

Pad mini, dikdörtgen bir modüle yerleştirilmiş arka kısımda tek bir 8 MP f/2.0 kamera barındırıyor. Ön tarafta ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip 5 MP selfie kamerası bulunuyor. LED flaş yok. Realme tablet ayrıca, 18W hızlı şarj desteği ve bir USB-C bağlantı noktası üzerinden ters şarj desteği ile kapağın altına 6.400 mAh pil sığdırıyor. Tablet, perakende kutusunun içinde 18W'lık bir şarj cihazıyla birlikte geliyor.

Bağlantı için Realme Pad mini, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac desteği ile birlikte geliyor. Ayrıca 3,5 mm ses jakı mevcut.

Editör: TE Bilişim