Samsung Galaxy S22 serisi adeta bu yıla damga vurdu. Güney Koreli şirketin bu seride yer alacak bir sonraki cihazı Galaxy S22 FE neler vaat ediyor?

İki üst düzey telefonun arka arkaya piyasaya sürülmesinden yalnızca aylar sonra, bir sonraki Samsung amiral gemisi hakkında konuşmak için asla çok erken değil. Çinli bir haber kaynağı, Galaxy S22 FE ile ilgili bazı önemli ayrıntıları açıkladı.

Samsung Galaxy S22 FE, Sürprizlerle Geliyor!

Galaxy S21 FE, aylarca süren gecikmelerin ardından nihayet Ocak ayında duyuruldu. Yeni 5nm çipler dahil olmak üzere Galaxy S21 özelliklerini taşıyan S21 FE'den sonra sıradaki Samsung cihazı S22 FE olabilir.

Samsung'un, Galaxy S22 FE akıllı telefonunu MediaTek'in Dimensity 9000 işlemcisiyle güçlendireceği söylendi. Dimensity 9000 piyasaya yeni çıkan, gelişmiş bir mobil cihaz işlemcisi olarak biliniyor. Tayvanlı şirketin şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi bu. Hatta Samsung Galaxy S22 serisi cihazlara güç veren Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ve Samsung Exynos 2200 ile karşılaştırılabilir özelliklere sahip.

Sızıntı yapan kişi, söz konusu telefonun 4.500 mAh pil içereceğini ve adının Galaxy A53 Pro mu yoksa Galaxy S22 FE mi olduğundan tam olarak emin olmadığını söylüyor. Samsung'un hiçbir zaman Pro Galaxy A5x telefon çıkarmadığını düşünürsek, cihazın Galaxy S22 FE olması muhtemel.

4.500 mAh’lık bataryayı paketleyeceği belirtilen S22 FE’nin en çok işlemci performansı merak ediliyor. Çünkü henüz Dimensity 9000 işlemcisi başka bir telefonda kullanılmadı.

Dimensity 9000'i henüz çalışırken görmemiş olsak da, iddia edilen kıyaslama puanları, Snapdragon 8 Gen 1, Exynos 2200 ve Pixel 6 ikilisini besleyen Google Tensor çipinden daha hızlı olduğunu gösteriyor. Dimensity 9000 işlemcili Samsung Galaxy S22 FE modeli sadece Avrupa pazarında satışa sunulacak. Türkiye'ye de bu modeli gelebilir.

Şu anda Galaxy S22 FE hakkında başka hiçbir şey bilinmiyor, ancak S21 FE ile aynı formülü takip edebilir. Daha iyi bir ekran ve 50MP ana kamera ile daha iyi bir selfie kamerası beklentiler arasında.

Cihazın 2022'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim