Firmalar, kurumlar, kuruluşlar ve e-ticaret siteleri internet üzerinde markalarının görünümlerini daha fazla artırmak, organik trafik sağlayabilmek için SEO danışmanlığı hizmeti almayı tercih edebilirler. SEO danışmanı ise en basit özetle, SEO konusunda web sitesini geliştirmek isteyen müşterilerine yeni stratejiler geliştirerek SEO çalışması yapan kişi demektir.

 SEO danışmanından destek almadan da sitenize kullanıcı çekebilmeniz mümkün, ancak bu konuda fikir sahibi olmayanların başarılı olabilmeleri söz konusu değildir. Hatta daha da ciddisi sitelerine zarar da verebilirler. 

SEO Danışmanlığı Nedir?

SEO danışmanlığı kendisinden yardım isteyen danışanının web sitesini arama motorlarının istediği performansa uygun hale getirebilmek için gerekli tecrübe ve fikirlere sahip alanında uzman olmuş kişi demektir. Amaçları ise teslim aldıkları web sitesinin internet üzerindeki fark edilirliğini artırmaktır.  SEO danışmanları yalnızca strateji geliştirip işi size anlatmayabilir. İstemeniz halinde geliştirilen bu stratejilerin uygulayıcısı olarak sizin yerinize çalışmaları yaparlar. 

SEO Danışmanlığı Nasıl Alınmalı?

Dijital dünyada dikkatli hareket etmek çok önemlidir. SEO konusunda da danışmanlık hizmeti almak istediğiniz zaman dikkat etmeniz gerekli. Hizmet almadan önce SEO danışmanının nasıl hizmet yürüttüğü konusunda fikir sahibi olmaya çalışın. Bunun için referanslar belirleyici olabilir. 

SEO danışmanlarının yaptıklarından bahsettik. Ancak siz bir SEO danışmanıysanız ve kendi alanınızda uzmanlaşmak istiyorsanız o zaman yapmamanız gereken şeyleri de bilmeniz gerekir.

SEO Danışmanı Neler Yapmamalı?

Anahtar kelime spamı yapmamanız gerekiyor. Bunun için sayfalarda çok fazla anahtar kelime kullanımından kaçınılması şarttır. Eskiden bu çalışma işe yarıyordu ancak günümüzde böyle bir çalışmanın karşılığı spam olarak algılanıyor.

Backlink satın alırken asla kaynağının ne olduğunu bilmediğiniz sitelere yönelmemeniz gerekiyor. Sırf tanıtım yazısı olsun diyerek aldığınız bağlantının size faydadan çok zarar getireceğini bilmelisiniz.

Jenerik içeriklere yönelmek, sırf kullanıcıların arattırdığı içeriklerle siteyi bir yere taşıma isteği. Jenerik içerikler kısa ve orijinal olmayan içeriklerdir. Bunlar arama motorları tarafından indekslenme sağlamaz ve sitenin değerinin zaman içerisinde düşmesine neden olur.

Güncel algoritmaları takip etmemek! Arama motorları sürekli olarak webmasterlar gibi kendilerini yeniliyorlar. Eğer siz güncel algoritmaları takip etmezseniz o zaman başarı elde edemezsiniz.

TİMSAH AJANS güncel algoritmalar doğrultusunda sitenizin doğru adımlarla arama sıralamasında üst sıralara çıkmasını sağlayacaktır. Bizimle www.timsahajans.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim