Servo motor, makinenin elektronik sistemi içerisinde yer alan, dikkat ve özen gerektiren işlerde hassas çalışılmasını sağlayan, mekanizmanın işlem akışı sırasında ortaya çıkan hataları anında tespit eden ve gerekli kontrollerle bu hataları ortadan kaldıran otomasyonlu sistemlerle çalışan bir aygıttır. Servo motor, kullanım alanı olarak oldukça geniştir. Kendi içerisinde farklı amaçlarla kullanılan çeşitleri bulunmaktadır. Aslında bir nevi otomasyonlu cihazların denetim elamanı olarak da düşünebiliriz. Üretim esnasında elektrik akım, güç ve kontrol dengesini sağlayarak üretimin sağlıklı yapılması ve sistemin dengeli çalışmasında faydalıdır.

Servo Motorun Çalışma Prensibi

Her cihazda olduğu gibi servo motorların da kendine has çalışma sistemleri vardır. İlk olarak makine operatörleri veya uzmanlar yazdıkları program kodlarıyla yapılacak işlem ağının servo motorların algılamasına yardımcı olur. Daha sonra algıladığı işlem basamaklarını sistemin karar mekanizmasına gönderir. Karar mekanizması ile yapılan bilgi alışverişi sonucunda işlem basamaklarını oluşturur. Ardından akışın ihtiyaç duyduğu güç, kontrol ve hassasiyet derecesini belirler. Servo motor, doğru yönlendirilmediği durumlarda bozulmadan kaynaklı arızalar yaşanabilir. 

İnsanlar, tarih boyunca ihtiyaçları karşılaşmak için sürekli çalışmışlardır. İlk olarak ateşi bulan ve tekerleği icat eden insanoğlu zamanla doğan ihtiyaçlarımızdan dolayı ticaret konusunda gelişmelere katkı sağlamıştır. Eski zamanlarda üretim, tamamıyla insan gücüne dayalıydı. Ancak 1790 yılında İngiliz mucit James Watt’ın buhar motorunu icat etmesiyle Sanayi Devrim’i gerçekleşti.

İnsan gücünü yerini zamanla makine yoğunluğu aldı ve makineler sayesinde üretimde hızlı artış oldu. Gelişen teknolojiyle birlikte makineler elektrikli ve otomasyonlu sistemler ile çalışmaya başladı. Aynı zamanda otomasyonlu makinelerin artması, makineleri kullanabilen, yönetebilen ve programlayabilen kalifiyeli insan gücüne ihtiyaç duyulmasına neden oldu. Teknolojinin otomasyon sistemleri içerisinde en büyük katkılarından biri servo motorlardır.

Servo Motor Tamiri

Servo motor tamiri, yapılması üst düzey beceri, uzmanlık ve kalifiye gerektirmektedir. Motoru tanıyan, tüm özelliklerini ve çalışma mantığına hakim, kendini kanıtlamış uzman firma ve ustaların müdahale etmesi önemlidir. Aksi takdirde tamir esnasında yaşanacak bir olumsuzluğun telafisi olmaz. Hassas bir yapısı olması nedeniyle servo motor tamiri yapabilen firma sayısı oldukça azdır. Türkiye’de ise bunu yapabilen birkaç firma bulunmaktadır. Firmamız ise servo motor tamiri yapabilen firmalardan bir tanesidir.

Tecrübemiz, profesyonel hizmet anlayışımız, uzman kadromuz ve kullandığımız son teknoloji ile siz değerli müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her an yanındayız. Firmamız, istediğiniz her konuda bilgi alabileceğiniz, tercih edebileceğiniz ve kuşkusuz güvenebileceğiniz bir limandır.

https://makyapelektronik.com/