Samsung çığır açan bir amiral gemisi kamera hazırlarken Sony, yeni bir 100 MP sensörle orta sınıf kamera performansını artıracak! Sony ve Samsung, piyasaya bir dizi yeni, güçlü akıllı telefon kamera sensörü getirmeye hazır görünüyor. Sony ilk defa 100 MP sensör üretecek. Orta sınıf akıllı telefonlara eklenecek 100 MP kamera sensörü merakla bekleniyor.

Orta sınıf akıllı telefon kameraları, kalitede bir artış gösterecek. Geçen yıl, akıllı telefonlar 50 MP sensörlerin gelişini ortaya çıkışını gördük. Çoğu orta sınıf telefon, şimdiye kadar Samsung'un JN1 ve GN5 kamera sensörünü aldı. Geri kalanı da eski 48 MP ve 64 MP sensöre sahipti. Ancak bu yakında değişecek gibi görünüyor.

Sızıntı yapan Digital Chat Station'a göre Sony, IMX800 serisinde yeni bir CMOS sensörü üzerinde çalışıyor. Şirket daha önce genellikle düşük çözünürlüklü sensörlere odaklanmayı tercih ettiğinden, bu sensör Sony'nin ilk 100 MP akıllı telefon kamera sensörü olacak. Kaynak, bu sensörün orta sınıf telefonlar için tasarlanacağını iddia ediyor ve Samsung'un Redmi Note 11 Pro 5G ve Redmi K50 Pro gibi telefonlarda kullanılan HM2'sine doğrudan rakip olmasını bekliyoruz. Buna ek olarak, Sony'nin IMX900 serisi için yeni bir büyük sensör de çıkaracağını bildiriliyor.

Geride kalmak istemeyen Samsung'un yeni bir sensör üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Yaklaşan bu sensörün, Mi 11 Ultra'daki 1/1.12 inç ISOCELL GN2'den bile daha büyük, inanılmaz derecede büyük olduğu söyleniyor. Bu kamera ise, 1 inç aralığında, belki de Sony Xperia Pro-I'deki sensörden biraz daha küçük olabilir.

Editör: TE Bilişim