Twitter Space ve Clubhouse'un ardından şimdi de Telegram'a sesli sohbet seçeneği geldi. Sınırsız katılımcı imkanı sunan Telegram'ın sesli sohbet özelliği merak edildi.

Clubhouse ile birlikte sosyal ağlarda yükselen bir trend olan sesli sohbet, Telegram tarafından hayata geçirildi. Bugünden itibaren uygulamada canlı sesli sohbetler kanallarda da aktif hale gelecek.

Bu yeni özellik;

Kaydedilebilir sesli sohbetler, konuşmacılar ve dinleyiciler için davet bağlantıları, el kaldırma işlevi, sesli sohbet başlıkları ve tanınmış kişilerin kanalları ile sesli sohbetlere katılma gibi güncellemeler sunuyor.

Sesli sohbet başlatmak için grubun veya kanalın profilinden (...) simgesine dokunmanız ve "Sesli Sohbet Başlat" seçeneğine dokunmanız yeterli.

Grup yöneticileri konuşmaları kaydedebiliyor. Kayıt bittikten sonra ses dosyası kayıtlı mesajlar kısmına ekleniyor. Kaydedilen sohbet kırmızı ışıkla işaretleniyor.

Eğer katılımcı bir sohbeti sessize aldıysa, katılımcılar dilediği an 'El Kaldır' seçeneği ile sesli sohbeti başlatabiliyor.

“…Olarak Katıl” adı verilen ek seçeneğin, ünlüler ve/veya tanınmış kişiler için kişisel hesaplarıyla çok fazla dikkat çekmekten sohbetlere katılabilmesi için geliştirildiği söyleniyor.

Editör: TE Bilişim