Telegram, daha önce pek çok yeni özellikle bizleri tanıştırdı. Planlanmış sesli sohbetler, ödemeler, web Telegram gibi özellikleri duyuran mesajlaşma uygulaması şimdi de görüntülü grup görüşmeleri üzerinde çalışıyor.

Uygulamanın geliştiricisi Pavel Durov daha önce bu özellikten bahsetmişti. Gelişme resmi hesaptan da duyuruldu. Binlerce kullanıcı yeni Telegram özelliğini merak ediyor...

Karantina süresinin uzatılması, ülkelerin kısıtlamaya gitmesi gibi sebeplerle görüntülü konuşmaya ilgi arttı. Doğal olarak bu uygulamalar talep görüyor. Telegram'dan da böyle bir atak bekleniyordu. WhatsApp'tan Telegram'a geçen binlerce kişi, görüntülü grup sohbetinin gelmesini bekliyor.

Uygalamada tablet desteği, gürültü önleme özellikleri ve şifrelenmiş mesajlara ek olarak artık grup konuşmalarına da izin verilecek. Telegram hem uçtan uca şifreli hem de görüntülü grup görüşmelerini destekleyecek. Bu özelliği ile Zoom’dan ve WhatsApp’tan ayrılacak. Şirketin, internet tabanlı bir görüntülü görüşme sürümü üzerinde de çalıştığı öğrenildi.