Toyota'nın yeni elektrikli otomobili bZ4X tanıtıldı.

Şanghay Otomobil Fuarı'nda sahne alan ve çok yakında piyasaya çıkacak olan Toyota'nın elektrikli otomobiline ait konsept görüntüler paylaşıldı.

Toyota bZ4X, yeni ürün gamının ilki olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip, orta segment bir SUV model olacak olan Totoya bZ4X, markanın herkes için mobilite üreten bir şirket olduğunu kanıtlayacak.

Modelin 'bZ' kısaltması, 'beyond Zero/Sıfırın ötesinde' anlamına geliyor. Sıfır emisyonlu, karbon nötr araçların ötesine gideceği görülüyor. Toyota, bu araçla aynı zamanda topluma, bireylere ve çevreye yeni faydalar sağlamayı da amaçlıyor.

Tekerlek çekiş sistemi, arka ve ön akslarda yer alan elektrik motorlarıyla yapılıyor. Bu özellik ise, Toyota bZ4X Konsepti'ne gerçek off-road kapasitesi sağlaıyor ve her yol durumunda ekstra güvenlik sunuyor.

Toyota elektrikli aracı bZ4X, 2022 yılının ortasında satışa sunulacak. 2025 yılına kadar ise 70'ten fazla elektrikli otomobil sunacağı konuşuluyor. Bunların en az 15 adedi ise bataryalı elektrikli araç olacak.