Vivo X Note, X Fold, Vivo Pad, iQOO Neo6 ve X80 serisi tanıtım tarihleri açıklandı! İşte Vivo cihazlarının özellikleri ve tanıtım tarihi!

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Vivo X Note, X Fold, Vivo Pad, iQOO Neo 6 ve Vivo X80 serisi akıllı telefonlar hakkında söylentiler internette dolaştı. Yeni bir sızıntı, bu cihazların Nisan ayında piyasaya çıkacağını ortaya koyuyor. Önceki haberler, X Note ve X Fold'un başlangıçta NEX markalı cihazlar olarak piyasaya sürülmesinin planlandığını ortaya koyuyordu. Ancak, şirketin NEX markasını bıraktığı bilgisi geldi. Yeni tanıtılacak olan bu cihazlara X serisi cihazlar denecek.

Vivo X serisi akıllı telefonlardan biri X Note, diğeri katlanabilir bir model olan X Fold olacak. Bir de Vivo X80 serisi gelecek. Vivo Pad tablet dışında Vivo’nun iQOO markasına ait Neo6 modeli de çok yakında görücüye çıkacak.

Bu cihazlar Çin'de Nisan ayının ilk yarısında piyasaya çıkacak. Görünüşe göre Vivo X80 serisi, iç pazarda Nisan ayının sonuna doğru çıkacak.

Vivo X Note, X Fold, Vivo Pad ve iQOO Neo6 Teknik Özellikleri

Vivo X Note'un, ekran içi parmak izi sensörlü 7 inç AMOLED E5 QHD+ 120Hz ekran, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 50 megapiksel + 48 megapiksel + 12 megapiksel + 8 megapiksel dörtlü arka kamera kurulumu gibi özelliklerle geleceği tahmin ediliyor. Bu model, 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5.000mAh pilden beslenecek.

Vivo X Fold, Vivo'nun ilk katlanabilir telefonu olarak piyasaya çıkacak. 6.5 inç AMOLED ön ekran ve 8 inç iç katlanabilir AMOLED ekran ile gelecek. Her iki ekran da FHD+ çözünürlüğü, 120Hz yenileme hızını ve ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcıyı destekleyecek. Snapdragon 8 Gen 1, cihaza 4.600 mAh pil ile güç sağlayacak. X Note'da bulunan aynı şarj özelliklerini ve dörtlü arka kameraları sunması bekleniyor.

Vivo Pad, 11 inç QHD 120Hz, Snapdragon 870, 44W hızlı şarjlı 8.040mAh pil, 8MP ön kamera ve 13MP çift arka kamera ile gelebilir. iQOO Neo6, 6.6 inç AMOLED FHD+ 120Hz ekrana, Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye ve 80W hızlı şarjı destekleyen 4.700mAh pile sahip olacak.

Editör: TE Bilişim