Son dönemde kişisel verilerin gizliliğini ihlal etmesi nedeniyle kullanıcılardan veto yiyen WhatsApp uygulaması, AB'den büyük bir ceza alabilir...

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp, Avrupa Birliği veri koruma kurallarını bir süre önce ihlal etmiş, kısa süre önce kararı geri çekerek kullanıcıları uygulamaya geri dönmeye davet etmişti. AB, bu durumu affetmedi! WhatsApp yakın zamanda 50 milyon Euroya varan para cezası alabilir...

Whatsapp'ın Avrupa'daki merkezi İrlanda'da. Buradaki veri koruma kurumu şirketin güvenlik prosedürlerini incelemeye devam ediyor. Whatsapp, kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağını açıklamıştı. Bu konuda Avrupa'daki kullanıcılar yeterli düzeyde uyarılmamıştı. AB, Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne aykırı olan bu kararın peşinden gitti ve gerekli incelemeleri başlattı.

Uygulamaya gelecek para cezası tartışılıyor. Şeffaflığı delen uygulama için düşünülen para cezası tutarı 30 ila 50 milyon Euro arasında olabilir. Bunun yanında, WhatsApp'ın verileri kullanma biçimi de değiştirilecek. Söz konusu cezaların bu yıl içinde kesinleşmesi bekleniyor.

Gelecek Ceza İçin Para Ayırdı

Whatsapp'ın sahibi olan Facebook, gelebilecek olan ceza için 77.5 milyon Euroluk bir bütçe ayırdı. Facebook'un şimdiden cezasını kabul ettiği anlaşıldı.

Editör: TE Bilişim