WhatsApp'ın yeni tepki özelliği, altı emoji ile tepki vermenizi sağlayacak. Whatsapp albümlerin alacağı yeni özellik hakkında detaylar haberin devamında…

WhatsApp, bu ayın başlarında platformda emoji tepkilerini başlattı. Bu işlevsellik, kullanıcıların bir mesaja karşı duygularını altı farklı emoji ile ifade etmelerini sağlar. Şimdi, mesajlaşma servisinin, kullanıcıların otomatik albümler için ayrıntılı tepki bilgilerini açmadan görmelerini sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Meta'ya ait anlık mesajlaşma uygulaması tarafından sunulan bu özellik, ayrıntılı mesaj tepki bilgilerini içeren bir küçük medya resmi görüntülüyor. Şu andan itibaren, kullanıcıların tepki ayrıntılarını öğrenmek için albümü açması ve her resmi gözden geçirmesi gerekiyor. Ancak WhatsApp, yeni özelliğin geliştirildiğini henüz resmi olarak doğrulamadı.

WhatsApp yakında insanların bir albümdeki hangi resmin hangi tepkiyi aldığını açmadan görmelerine izin verecek. Şu an itibariyle otomatik bir albümde bir görüntüye tepkiler paylaşıldığında, albümü açmadan hangi medyanın tepki aldığını görmek mümkün değil. Özellik geliştirme aşamasındadır ve beta test kullanıcıları tarafından kullanılamaz.

Mayıs ayının başlarında, WhatsApp tüm kullanıcılara altı emoji kullanarak belirli mesajlarla ilgili yanıtları hızlı bir şekilde paylaşmalarına olanak tanıyan emoji tepkileri sunmaya başladı. Bu özellik, WhatsApp'ın kardeş firmaları Instagram ve Messenger'da zaten mevcut. WhatsApp kullanıcıları, tepkileri kullanarak beğeni, aşk, gülme, şaşkınlık, üzüntü gibi duygularını sohbetleri sayesinde ifade edebilecekler.

Tepkilere ek olarak şirket, platformdaki grup mesajlaşma deneyimini iyileştirmenin yeni yolları üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların gruplarındaki eski katılımcıları görmelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu özelliği kullanarak kullanıcılar, geçmişte WhatsApp grubundan ayrılan üyeleri takip edebilecekler.

Editör: TE Bilişim