Çinli teknoloji devinin bir sonraki amiral gemisi Xiaomi MIX 5 olacak. İşte, yeni Xiaomi akıllı telefonlarla ilgili ortaya çıkan flaş özellikler!

Xiaomi MIX 5, Çinli teknoloji devinin bir sonraki amiral gemisi teklifi olacak. Akıllı telefonla ilgili sızıntılar son zamanlarda ara sıra ortaya çıkıyor. Markanın katlanabilir telefonu Mix Fold 2 de heyecanla bekleniyor. Fakat bugün çıkan haberler, MIX 5 serisiyle ilgili...

Geekbench sertifika sitesinde görülen Xiaomi MIX 5 ve MIX 5 Pro modellerinin özellikleri gün yüzüne çıktı.

Xiaomi MIX 5, 2203121C model numarasıyla Geekbench sertifikasında ortaya çıktı. Cihaz, tek çekirdekli işlemci testinde 1.257 puan ve çok çekirdekli testte 3.456 puan aldı. Telefonun içinde, 1.78GHz temel frekans saat hızına sahip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yer alıyor. Böylece telefonların en yeni mobil işlemci ile çıkış yapacağı ortaya çıktı.

12 GB RAM bellek kapasitesi ile gelecek olan akıllı telefon, Google'ın en son işletim sistemi Android 12 ile kutusundan çıkacak. Telefonun farklı RAM ve depolama seçenekleriyle gelmesini ve Android işletim sisteminin üzerinde MIUI 13 ara yüzüne sahip olmasını bekliyoruz.

Xiaomi MIX 5 ve MIX 5 Pro Özellikleri

Daha önce, Xiaomi MIX 5'in geliştirilmiş kameralarla geleceği haberi geldi. Leica ile çalışan sensörlere sahip olabilir. Cihazın 48 MP ön kamera ile geleceği söyleniyor. 48 megapiksellik selfie kamerasına ek olarak, arkada üçlü kamera kurulumu yer alacak. OIS özellikli 50 MP ana kameraya, 48MP ultra geniş sensöre ve 2x optik zoomlu 48MP telefoto lense sahip olması bekleniyor.

MIX 5'in diğer detayları henüz bilinmiyor. Ancak bildiğimiz şey, MIX 5'e MIX 5 Pro'nun eşlik edeceği. İlginç bir şekilde, Xiaomi MIX 5 Pro modeli Surge C2 işlemcisine sahip olabilir! Bu işlemci Xiaomi'nin kendi geliştirdiği bir işlemci ve kamera performansını artırmak için tasarlandı.

MIX 5 Pro'nun da giriş seviyesi modeli gibi 48 MP ön kamera ile gelmesi bekleniyor. Pro modelinin 50MP OIS ana lensine sahip olduğu söyleniyor. Arka kameralarda ayrıca 48MP ultra geniş sensör ve 5x optik zoom özelliğine sahip 48MP OIS telefoto lens ile desteklenecek.

Editör: TE Bilişim