Çinli akıllı telefon şirketi Xiaomi, bu kez İspanya’da yepyeni bir cihazını tanıttı. İşte, Xiaomi severlere özel yeni Xiaomi Note 11E Pro Fiyatı ve Özellikleri!

İspanya'nın Barcelona kentinde organize edilen Mobil Dünya Kongresi 2022’de pek çok şirket ve markanın yeni cihazları tanıtıldı. Çin menşeili (Huawei, OPPO, Xiaomi gibi) telefon markalarının öne çıktığı teknoloji etkinliğinde yeni çıkan akıllı telefonlar peş peşe görücüye çıktı.

Bir Xiaomi alt markası olan POCO'nun ardından Xiaomi de en yeni akıllı telefon modelini dün tanıttı.

Xiaomi Redmi Note 11E Pro adlı yeni akıllı telefon modelinin, tasarım ve özellikleri bakımından bu Redmi Note 11 Pro 5G'nin farklı bir versiyonu olduğu görüldü. Bu cihaz bir önceki Redmi’nin küresel olarak pazarlanan modeli olacak…

Orta segmente hitap eden yeni Xiaomi Redmi Note 11E Pro, 6.7 inç AMOLED ekran ile geliyor. Bu panel, 2400x1600 piksel çözünürlük ve 120Hz ekran yenileme hızını destekliyor.

Qualcomm'un en yeni ve en güçlü mobil işlemcilerinden Snapdragon 695 yonga setiyle çalışan cihaz, 8 GB'a kadar LPDDR4x RAM ve 256 GB'a kadar UFS 2.1 dahili depolama alanı sunacak.

Fotoğraf ve video çekimleri ise gelişmiş kameralara emanet. Redmi Note 11E Pro'nun arkasında 108 megapiksel ana sensör + 8 megapiksel süper geniş açılı sensör + 2 megapiksel marko lens sensörünü içeren üçlü arka kamera modülü bulunuyor. Ön tarafta 16 megapiksellik bir selfie kamerası mevcut.

Xiaomi tarafından tanıtılan ve dünyaya pazarlanması beklenen Redmi Note 11E Pro, Xiaomi'nin yeni ara yüz güncellemesi MIUI 13’ü çalıştıraca. Akıllı telefon 67W hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil kapasitesi ile geliyor. Cihazın fiyatı 270 dolar. Xiaomi'nin alt markası Redmi'nin bu telefon modelini Türkiye'de satışa çıkarıp çıkarmayacağını ise henüz bilmiyoruz.