YouTube'un TikTok'a rakip olan Shorts özelliği için içerik üretenler, 10 bin dolara kadar ödeme alacak.

TikTok uygulaması dünya genelinde her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. TikTok, artık YouTube'un bile en büyük rakiplerinden biri. Hal böyle olunca, dev video paylaşım platformu YouTube da harekete geçti. İçerik üreticilerini maddi olarak destekleyerek teşvik etmek istiyor.

Kısa video paylaşım özelliği Shorts, geçtiğimiz aylarda Youtube üzerinden etkinleştirildi. Dikey modda çekilen videoları bir dakikaya kadar yayınlayan bu özellik, TikTok'takine çok benziyor.

YouTube, yeni nesil izleyicilerini kaybetmek istemiyor. İçerik oluşturucularının yeni videolar üretmesi için teşvik fonu ayırdı. Böylece kullanıcılar ayda 100 ila 10 bin dolar arasında gelir sağlayabilecek. Ödemeler 2022 yılına kadar her ay yapılacak. Ödmeler, izleyicinin bulunduğu konuma ve Short üreticilerinin sayısına göre her ay değişecek.

Bu ödemeyi alabilmek için video paylaşan kullanıcının en az 13 yaşında olması, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde yaşıyor olması ve son 6 ay içinde en az bir adet Shorts üretmiş olması gerekiyor.