Tokat’ın Niksar ilçesinde Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (NİSMEK) binasının açılışı törenle yapıldı.

Niksar Belediyesi İşhanı önünde gerçekleştirilen Niksar Kurs Merkezi’nin açılış programına, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Bülent Aybak, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan; “Niksar’ımızın gelişmesinde hanımefendilerin katkısını çok önemsiyoruz. Biz erkekler çalışıyoruz ama erkeklerin arkasında çalışan güçlü duran üreten hanımlara da çok fazlasıyla da ülke olarak ihtiyacımız var. Sanat ve meslek dediğimizde özellikle hanımefendilerin çok sabırları var. Gerçekten hanımefendiler çok sabırlılar. Sabırları da ilmek ilmek sanatlarına işliyor ve bu merkezlerde üretecekleri ürünleri de inşallah Niksar’ımızın ticaretine ve ekonomiye de bir katkı, aynı zamanda da kendi ailelerine de bir katkı sağlamış olacaklar. Tabi Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla bu işi zaten yürütüyor idi. Ama bu merkezlerin sayılarının çoğalması daha fazla hanımefendilere yada bu manada meslek edindirecek insanlara ulaşabilmek için bizde sosyal sorumluluk anlamında mevcut belediyecilik anlamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada toplamda dört tane dersimiz var, altı tane de kurs açacağız. Burada çinicilik, dikiş nakış kursumuz, takı tasarım, ahşap boyama ve dekoratif el sanatlarının icra edileceği merkezimizi inşallah Niksarlı hanımlarımıza kazandırmış olacağız. Bu merkezimizde yetişen hanımlarımız bizlere şehrimize katkı sunacak. Biz şehrimizi kalkındırmaya büyütmeye gayret ediyoruz. Düzenlenen bu kurslara katılmak, öğrenmek isteyen hangi vatandaşımız varsa burada kapılar açık. Eğitimler, hizmetler en iyi şekilde verilecek, beceriler ortaya konulacak” diye konuştu.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan bu tür kursların insanların becerilerini geliştirme bakımından önemli olduğunu belirterek, Niksarlı bayanlara hayırlı olması dileğinde bulundu.

Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat ise; “Milli Eğitim Bakanlığı olarak ana felsefemiz şudur, eğitim okulla bitmez, ömür bittiği zaman biter. Eğitim hayat boyu devam eder. Bu sebepten dolayı da Milli Eğitim Bakanlığımız, Halk Eğitim Merkezlerimizin yapmış olduğu faaliyetleri de içerisine alan geniş kapsamlı eğitimlerin yapıldığı genel müdürlüğün adına “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü” olarak koymuştur. Bu sebepten dolayı Milli Eğitim Bakanlığımız eğitim faaliyetleri yürütürken aynı zamanda belediyelerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan destek de görmektedir. Bunlardan birisi de kısa adı NİSMEK olan Niksar Meslek ve Sanat Edindirme Kurslarımız devam edecek. Hanımefendilerimiz burada meslek edinecekler, evlerine gelir getirecekler bunları yaparken de aynı zamanda kursa gelen birtakım kursiyerlerle de tanışmış kaynaşmış ve sosyalleşmiş olacaklar. Bu faaliyeti yürütmek için başvuruda bulunan yürüten ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Özdilek Özcan beyefendiye teşekkür ediyorum. Merkezimizin tüm katılımcılar ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat’ın duasının ardından Niksar Meslek ve Sanat Edindirme Kursu’nun (NİSMEK) açılış kurdelesi kesildi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, törene katılanlarla birlikte Niksar Meslek ve Sanat Edindirme Kursu’nu gezerek, faaliyetler ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: iha