Trabzon Avrasya Üniversitesi 2022/2023 akademik yılına törenlerle başladı. Tören, Rektör Vekili Prof. Dr. Yeginoğlu'nun konuşmasıyla başladı.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK YILA GİRİŞ YAPTI

Trabzon kentinin medarı iftiharı Avrasya Üniversitesi, 2022/2023 eğitim öğretim yılına Pelitli Yerleşkesi ve Ömer Yıldız Yerleşkesi'nde düzenlenen törenlerle start verdi. Yeni akademik yılına başlayan üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu açılış konuşması yaptı.

Prof. Dr. Yeginoğlu, bu özel günlde hem öğrencilere hem de velilere hitap etti. Öğrencilerin dünya çapında iş hayatında rekabet edebilecek, meraklı, araştıran ve sorgulayan bireyler olarak eğitildiğinin altını çizen Yeginoğlu; üniversite eğitimi almanın öneminden bahsetti.

Avrasya Üniversitesi olarak öğrencilere eğitim hayatları boyunca ve sonrasında girecekleri iş hayatı ortamında hazır olmaları adına önemli tavsiyeler de verdi.

Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran da akademik yıl başlangıcına özel bu törende bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Özoran, yeni akademik yılın ilk günündeki dersinde Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı. Avrasya Üniversitesi akademik yılı başladığı bugün okula yeni başlayan öğrenciler de öğrenci andını okudu.