TRABZON (AA) - Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız'ın İstanbul Tuzla'da eski nişanlısı tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Trabzon Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Serpil Akçay, meslektaşları Dilara Yıldız'ın öldürülmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı diledi.

Hukukçular olarak ısrarla kadınların yaşam hakkına yönelik sistematik hal alan kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını, önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ettiklerini aktaran Akçay, şunları söyledi:

"Kadın kazanımlarının kaybına yol açacak her türlü söylem ve yasal düzenlemelerin kadınların yaşam haklarına saldırı oluşturduğu açıktır. Nitekim İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmaması, nafakanın tartışılmaya açılması kadının özgür bir birey olduğunu kabul etmeyen zihniyete cesaret verdiği ve bunun sonucunda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artmasına yol açtığı aşikardır. Bu nedenle bir kez daha Medeni Kanun'a ve 6284 sayılı yasaya dokunulmamasının, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların acilen oluşturulmasının önemini vurguluyoruz."

Kadınların yanında mücadelelerini sürdüreceklerin belirten Akçay, zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kaynak: aa