Trabzon Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu, vali yardımcıları, ilgili kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, “Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının seçilerek milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olma makamı olan muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede ve köyde halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca, 186 yıllık yönetim tecrübesiyle muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yüklenmiş bulunmaktadır. Bu vesileyle, gerek milleti gerekse devleti temsil etmek görevini yürüten muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlimizde görev yapan 692 mahalle muhtarımızın ve tüm halkımızın 'Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek hizmetlerin vatandaşlara en iyi şekilde yansıması için belediye olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken Vali Yavuz, Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Eyüpoğlu ve beraberindeki bazı muhtarları makamında kabul etti.