Cengiz Çamur, Mehmet Erman Demirakın, Sezgin Demirakın ve Yusuf Çamur isimli dört mühendis tarafından iki yıl önce kurulan ‘4 K Seracılık’ şirketi bünyesinde faaliyetlerini yürüten serada yılda 100 bin adet marul üretiliyor.

“ZİYARET ETTİKÇE GURURLANIYORUM”

Sebze ve meyve fiyatlarının zirve yaptığı bu dönemde yerli üretimin çok önemli hale geldiğine dikkati çeken Başkan Genç, “Devletimizin teşvikiyle birlikte son yıllarda şehrimizde birçok sera kuruldu. Özellikle meyve ve sebzeyle ilgili kurulan seralarımızla birlikte vatandaşlarımızın taze, organik ve sağlıklı meyve ve sebzeye ulaşmaları daha da kolaylaşıyor. Kurulan seralarımızla birlikte Ortahisarımızda tarımsal üretim her geçen gün artıyor. Diğer yandan bu tesisler fiyat istikrarının sağlanması açısından da mühim işlevler yürütüyor. Dolayısıyla tarım sektöründe şehrimizin dışarıyla bağımlılığını önemli derecede azaltan seralarımızın sayısının her geçen gün artmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olarak da bu tür seralarımızı ziyaret ettikçe gururlanıyorum, ayrı bir keyif ve huzur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu tür yerleri gezmek, gerçekten de insanın içini açıyor, sizi rahatlatan ayrı bir haz duyuyorsunuz. Bu anlamda bolluk ve bereketin habercisi seramızı şehrimize kazandıran kardeşlerimize de bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

“İHTİYACIMIZI YERLİ KAYNAKLARDAN SAĞLAMALIYIZ”

Pandemiyle birlikte tarımsal üretimin ne kadar önemli hale geldiğinin bütün dünya tarafından bir kez daha görüldüğünü kaydeden Başkan Genç, “Özellikle temel gıda maddelerinde yerli üretimin ne kadar mühim olduğuna hepimiz şahit olduk. Bütün dünyada gıda fiyatlarında tırmanış söz konusuyken, bu alandaki ihtiyacımızı yerli kaynaklardan karşılamamız gerektiğini de ibretli bir şekilde öğrendik.  Bu tesisi kuran müteşebbis kardeşlerimizi bu anlamda bir kez daha tebrik ediyorum. Ve girişimin diğer müteşebbislere de örnek olmasını istiyorum. Dört değerli mühendisimiz tarafından iki yıl önce hayata geçirilen seramızı gezmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu da bir kez daha ifade etmek isterim.” dedi.

“TARIMSAL FAALİYETLERE DESETİĞİMİZ ARTIYOR”

Ortahisar Belediyesi’nin tarımda verimliliği artırmak için birçok projeye destek verdiğini dile getiren Başkan Genç, şöyle konuştu: “Belediyemizin tarımsal faaliyetlere desteğini her geçen yıl daha da artırarak sürdürüyoruz. Belediye Meclisimizde Tarım Komisyonu kurduk. Ticaret Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımızla birlikte tarımsal üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak için birçok proje yürüttük. Özellikle fındıkta… İnşallah bundan sonra da yeni projelerle tarımsal üretimimizi en yüksek seviyeye çıkarmak ve insanımızı organik tarım ürünleriyle beslenmesini temin etmek için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.”