Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ancak salgın nedeniyle iki yıl ara verilen iftar yemeğine 17 engelli derneğinin yöneticileri, üyeleri ve aileleri, Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Görme ve İşitme Engelliler Futbol Takımı oyuncuları ile antrenörler katıldı. Başkan Genç, masaları gezerek ailelerle sohbet etti, isteklerini dinledi ve fotoğraf çektirdi.

İftar programında engellilere hitap eden Başkan Genç, Pazarkapı'da projesi içinde Ortahisar’da faaliyet gösteren bütün engelli derneklerine hizmet ofisi tahsis ederek vermiş olduğu sözü yerine getirdiğini ifade etti. Genç, engellilere yönelik olarak inşa edilecek olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” ile “En Mutlu Köy” projesinin de en yakın zamanda hayata geçirileceğini dile getirdi.

“SİZLER İÇİN BİRÇOK PROJE YÜRÜTTÜK”

Programda Ortahisar’ı engelsiz bir şehir haline getirmek için birçok proje yürüttüklerini kaydeden Başkan Genç, "İftar soframıza teşrif eden bütün kardeşlerimize, dostlarımıza en içten dileklerimi, saygılarımı iletiyorum. Sizlerin desteğiyle beraber Ortahisarımızı engelsiz bir şehir haline getirmek için bugüne kadar birçok proje yürüttük. Sizlere yönelik iki önemli projemiz var. Biri Cudi Bey İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alanda çok güzel bir ‘Engelsiz Yaşam Merkezini’ hayata geçirmek. Projesini, tasarımını tamamladık. Sadece ihalesi kaldı. Sosyal donatı alanları, kamelyaları, dinlenme ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir proje… Diğeri de sizlerin istihdamına ve üretime dönük olarak içinde birçok atölyenin olacağı ‘En Mutlu Köy’ projesini inşa etmek. Mağmat’ta hayata geçecek olan projenin ihalesini gerçekleştirdik ve ilgili firma çalışmalara başladı. İçerik olarak çok nitelikli ve çok fonksiyonlu bir proje olacak.” dedi.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Engellilerin kendi ayakları üzerinde durması ve ekonomik olarak bağımsızlıklarını elde etmeleri için birçok proje yürüttüklerini belirten Genç, “Engelli derneklerimize söz verdiğimiz üzere Pazarkapı Projesi içinde hizmet binalarını kendilerine tahsis ettik. Bundan da son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Belediye başkanlığı görevime geldiğim günden beri sizlerin sorunlarıyla hem hal oldum. Engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok proje geliştirdik. Engelli otobüsünden, akülü engelli aracı ve tekerlekli sandalyeye kadar birçok araç ve gereç yardımında bulunduk. Kaldırımların düzenlenmesinden tutun da binaların özel gereksinimli bireylere yönelik olarak düzenlenmesine ve park projelerine kadar birçok farklı alanda çalışmalar yaptık.  Hepimiz birer engelli adayıyız. Hayatın bizleri nerelere sürükleyeceği hiç belli olmaz. O nedenle sizlerin sorunlarına yakından şahit oldum. Bu nedenle en önemli hedeflerimizden biri de sosyal yaşamda ve iş yaşamında engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları en aza indirerek, onları günlük yaşamın bir parçası haline getirmek. Bu amaçla istihdamlarına katkı sağlamak için engellilere yönelik kurslar düzenleyerek onları kendilerine yeter bireyler olmalarına yardımcı oluyoruz. Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran 17 engelli derneğimizin idarecilerine ve üyelerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum ve tekrar sizlere hayırlı Ramazanlar diliyorum. Yüce Rabbim bizi hep birlikte sağlık ve sıhhatli bir şekilde bayrama kavuşturmayı nasip etsin." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim