Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç vatandaşların bayramını kutlarken önemli uyarılarda da bulundu.

Başkan Genç “Ortahisar belediyesi olarak bayrama hazırız” ifadelerini kullanarak “Çok kıymetli hemşerilerim. Beraber çok kıymetli Kurban Bayramımızı karşılamaya hazırlanıyoruz. Bayramımızın arifesindeyiz. Çok şükür aldığımız tedbirlerle, yaptığımız hazırlık çalışmalarıyla birlikte Ortahisar olarak Kurban Bayramına hazırız.

Kurban Bayramı ibadetimizin özellikle kurban alışverişi ve kurban kesimi ibadetimizin manevi atmosferine uygun bir şekilde gerçekleşmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Umumi alışveriş, satış ve kesim alanımızı Akoluk bölgemizde, mahallemizde tespit ettik ama aynı şekilde de, şehrimiz merkezinde ve merkez mahallelerimizde 21 noktamızda da ilan ettiğimiz, sizlerle paylaştığımız 21 noktada da kurban kesim işlemi yapılacaktır. Özellikle bütün vatandaşlarımızdan, bu ibadetimizin manevi gölgesine halel gelmemesi açısından, tespit ettiğimiz alanlarda bu kesim işlemlerini yapmamızı ve bir güzellik içinde, temizlik içinde bu ibadetimizi gerçekleştirmemizi hassaten rica ediyorum. Bu manada bütün mesai arkadaşlarımız, zabıtalarımız, olağanüstü bir şekilde bir gayretle birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Bayram ziyaretleri ve bayramlaşma konusunda da önemli uyarılarda bulunan Genç şu ifadeleri kullandı:

Bu güzel bayramımızı karşılamaya hazırlanırken, eski günlere eski bayramlara kavuşmak, bir arada olmak tabi her zamanki gibi arzumuz. Ama yine ziyaretleri çok çok kısıtlı tutarak bu bayramımızı da geçirelim çünkü mutat virüslerle birlikte bu salgının bitmediğini, 4. Aşamaya geçilme ihtimali olduğunu bazı ülkelerden biliyoruz. O manada bütün vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen konusunda aynı hassasiyeti göstermesini özellikle rica ediyorum. Bu hastalıktan kurtulmak için en önemli çare olan, deva olan ve ülkenin her satında olduğu gibi Trabzon’umuzda da, artık 16 yaşına kadar da inmesi nedeniyle büyük bir emekle birlikte ortaya konan aşı konusunda bütün vatandaşlarımızın çok çok hassasiyet göstermesini, aşısı gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşısını olmasını diliyoruz. Çünkü bireysel değil hepimizin sağlığını ilgilendiren bir husus. O nedenle inşallah bu tedbirlerle birlikte güzel bayramımızı, mübarek Kurban Bayramımızı bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum.

Bütün vatandaşlarımıza, bütün hemşerilerimize hayırlar, huzurlar, güzellikler getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramınız, bayramımız mübarek olsun inşallah.

Editör: TE Bilişim