Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile iş birliği halinde Akçaabat’taki yerel ve tüm zincir marketleri denetledi.

KURAL İHLALLERİNE İDARİ YAPTIRIM!

Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde marketlerin depolarına bakıldı. Görevliler, marketlerde tüm rafları dolaşarak satılan her türlü ürünün gramajını ve son kullanma tarihlerini tek tek kontrol etti.

Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri, fiyat ve irsaliye karşılaştırması da yaparak etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmayan, tüketiciyi yanıltmaya yönelik etiketlerle faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım cezası uyguladı.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞINI ŞİKAYET EDİN!

Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşı haksız fiyatlara karşı korumak için geliştirdiği aplikasyonlar ve şikayet hatları bulunmaktadır. Vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı’nın geliştirdiği ‘Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk Şikayet Bildirimi (HFA)’ uygulamasını telefonlarına indirerek aplikasyon üzerinden hâksiz fiyat artışını bildirebilirler. Aynı zamanda vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı’na ait 0552 189 01 89 numaralı whatsapp hattına mesaj atarak ya da ALO 175- 189 numaralı telefonu arayarak da şikayet oluşturabilirler.